Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Mugur Isarescu prezinta raportul trimestrial asupra inflatiei:

Tinta de inflatie pentru 2010 ramane 3,5%, inflatia a revenit in intervalul-tinta in primul trimestru
de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 6 mai 2010, 11:18 Economie | Finanţe & Bănci

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, prezinta, la aceasta ora, intr-o conferinta de presa, Raportul trimestrial asupra inflatiei. Potrivit acestuia, tinta de inflatie pentru sfarsitul anului 2010 ramane 3,5%, in timp ce la sfarsitul anului 2011, tinta de inflatie ar putea fi "oriunde, de la 1 la 5%". "Inflatia a revenit in intervalul-tinta in primul trimestru din anul 2010. Este un lucru care trebuie semnalat. Ne-a luat mai mut de trei ani sa ajungem unde trebuie", a adaugat Mugur Isarescu, citat de Agerpres.
Potrivit guvernatorului BNR, cresterile de preturi in trimestrul al doilea si al treilea al anului trecut au fost relativ mici, iar prognoza Bancii Nationale este o inflatie "undeva la 4,2% pana spre sfarsitul acestei veri". "In toamna insa, performatele ar putea fi semnificativ mai bune. Pana spre primavara anului viitor, vedem o dezinflatie accentuata, urmata de o stabilizare", a afirmat Mugur Isarescu.
Guvernatorul BNR a explicat ca "pe piata muncii, recesiunea si-a aratat nu numai coltii, ci si efectele de corectie, odata cu reducerea numarului de angajati si temperarea cresterilor salariale". "Presiunile inflationiste s-au atenuat dupa scaderea cererii", iar piata a reactionat "in sensul dezinflatiei", a aratat guvernatorul Bancii Nationale.
Guvernatorul BNR a mai afirmat ca procesul dezinflationist din primul trimestru al anului si din ultimele 12 luni s-a remarcat printr-o reducere continua si accentuata a preturilor libere pe care Banca Nationala le poate influenta prin politica sa monetara: "Procesul dezinflationist din acest ultim trimestru si cel din ultimele 12 luni s-a remarcat prin doua lucruri importante. Pe de o parte prin preturile libere pe care BNR le poate influenta prin politica sa monetara, acesta consemnand o reducere continua si destul de accentuate. De asemenea, mai remarcam faptul ca acest indice, preturile din care se scad preturile administrate si preturile volatile, dar si tigarile si combustibilii, respectiv cele care au suferit cresteri majore datorita accizelor, se apropie de unu la suta. Este o evolutie remarcabila".
sursahttp://economie.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one