Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Mugur Isarescu, pentru Financial Times: Riscul extinderii crizei elene in Romania este limitat

de Dan Popa HotNews.ro
Vineri, 19 martie 2010, 15:29 Economie | Finanţe & Bănci


Mugur Isarescu
Foto: Agerpres
Riscul extinderii crizei elene in Romania este „limitat”, a declarat vineri pentru Financial Times, guvernatorul BNR Mugur Isarescu. El a mai spus ca bancile locale- subsidiare ale institutiilor de credit elene- sunt solvabile si stau bine la capitolul lichiditate. Potrivit guvernatorului BNR, bancile membre ale Initiativei de la Viena au rezistat crizei financiare mondiale si crizei politice care a afectat Romania anul trecut, iar in prezent sunt supuse unui "al treilea test."
Initiativa "Viena" a ajutat sistemul bancar romanesc
In toamna trecuta, grupurile-mama ale principalelor noua banci cu capital strain care au operatiuni in Romania au semnat scrisori bilaterale de angajament pentru mentinerea nivelului expunerii pe piata romaneasca si a ratei de solvabilitate a sucursalelor peste 10 la suta, dupa ce, in luna martie, FMI obtinuse la Viena un acord global al acestora.
Piata bancilor romanesti cu capital elen cuprinde 7 jucatori
Incertitudinile legate de situatia finantelor publice ale Greciei au limitat accesul bancilor elene pe pietele financiare si pe cele interbancare la preturi rezonabile. Recent, mari banci internationale precum Morgan Stanley, Deutsche Bank sau Citibank au atentionat cu privire la riscul contaminarii Romaniei cu problemele din Grecia. Romania este una dintre cele mai importante piete externe pentru grupurile financiare elene, care au inceput relativ tarziu expansiunea regionala.

Pe piata din Romania sunt prezente mai multe institutii financiare controlate de banci grecesti, printre care Alpha Bank, Banca Romaneasca (controlata de National Bank of Greece), Bancpost (controlata de Eurobank EFG), Piraeus Bank, Emporiki, ATEbank si Marfin.
sursa http://economie.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one