Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Moody's: Marile bănci din UE pot rezista expunerilor din Grecia, Portugalia, Spania şi Irlanda

12 iunie 2010

Marile bănci din Uniunea Europeană pot face faţă expunerilor la datoriile suverane şi publice, precum şi la împrumuturile din sectorul privat din Grecia, Portugalia, Portugalia, Spania şi Irlanda, având în vedere nivelul actual al capitalului deţinut, potrivit unui raport realizat de Moody's şi citat de Mediafax.

În aceste condiţii, Moody's nu anticipează modificări ale ratingurilor celor mai mari instituţii financiare din UE, ca urmare a acestor expuneri, a anunţat agenţia de evaluare financiară, care a realizat un test de stres la nivelul băncilor, prin intermediul unui sondaj.

"Sondajul ne-a permis să analizăm expunerile băncilor şi să prognozăm pierderile în baza acestora. Concluzia este că aceste bănci vor avea capacitatea să absoarbă pierderile care pot rezulta în urma expunerilor, fără să aibă nevoie de majorări de capital, chiar şi în cele mai dificile condiţii", a declarat Jean-Francois Tremblay, unul dintre autorii raportului.

Instabilitatea din ultima perioadă a pieţei financiare din UE scoate în evidenţă temerile investitorilor şi lipsa de claritate privind expunerile transfrontaliere ale băncilor.

Sondajul a inclus 30 de bănci din zece ţări europene.
sursa :http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one