Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Isarescu: Admiterea in zona euro va fi mai dificila

29 aprilie 2010

Intrarea unor noi state in zona euro va fi mai dificila in urmatoarea perioada, inclusiv in cazul Romaniei, iar statele care intentioneaza sa adopte euro ar putea fi evaluate mai dur, pe fondul problemelor cu care se confrunta unele state din zona euro, in special Grecia.

"Admiterea in zona euro va fi mai dificila in perioada urmatoare", a declarat Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, intrebat daca va fi mai greu pentru statele care vor sa adopte euro si daca ele vor fi mai dur evaluate dupa ce unele state din zona euro se confrunta cu dificultati, in special Grecia.

Romania intentioneaza sa adopte euro de la 1 ianuarie 2015, insa trebuie sa reduca deficitul bugetar pana sub 3% din Produsul Intern Brut si sa il sustina sub acest nivel si sa respecte celelalte criterii de convergenta nominala din Tratatul de la Maastricht.

Isarescu a caracterizat problemele din Grecia ca fiind tensionate si a recunoscut ca ele afecteaza si Romania.

"Este un moment tensionat, nu pot sa il neg, mai ales ca este si foarte aproape de Romania. Un efect va avea pentru ca orice influenta din exterior are un efect, insa sistemul financiar bancar din Romania este solid. Nu avem iesiri de capital din Romania si sper sa nu avem", a declarat guvernatorul BNR.

Bancile romanesti cu capital grecesc sunt foarte bine capitalizate, bine supravegheate si reglementate, iar orice influenta din exterior va fi diminuata la maxim, a mai subliniat guvernatorul BNR, adaugand ca fiecare banca greceasca are o solvabilitate de peste 10%.

"Exista o aversiune fata de risc, exista si o ingrijorare, dar nu exista motiv de exagerare. Influentele externe nu pot fi negate, nici eu nu le neg, traim intr-o lume globalizata si ne-am deschis conturile de capital", a declarat Mugur Isarescu, mentionand ca nu trebuie exagerata situatia.

Marile piete de capital ale continentului au inchis sedinta bursiera de ieri in scadere puternica, cele mai afectate fiind titlurile bancare, dupa ce agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a anuntat ca a redus ratingurile Greciei si Portugaliei. S&P incadreaza Grecia in categoria "junk", cu perspectiva negativa.

Banca centrala a afisat astazi un curs de referinta de 4,1430 lei/euro, in crestere cu aproape 2 bani (0,45%) fata de nivelul anterior, in conditiile in care agravarea crizei grecesti a generat o unda de soc in piete, lovind si monedele emergente

sursa http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one