Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Isărescu: România trebuie să înveţe de la Grecia

Isărescu: România trebuie să înveţe de la Grecia


Simona Diaconu
Joi, 04 Martie 2010
Sistemul public trebuie să cheltuiască mai puţin, astfel încât să nu fie o povară pentru economie.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, apreciază că situaţia din Grecia poate fi un bun exemplu pentru România, în condiţiile în care grecii au acumulat deficite bugetare enorme, ca urmare a sistemului de pensii deficitar şi al cheltuielilor făcute de sistemele administrative.

„Vedem în proximul geografic, la câteva sute de kilometri, deficite foarte înalte, sisteme de pensii foarte generoase şi sisteme administrative mult prea largi faţă de ce poate oferi economia, care duc la situaţii chiar dramatice şi observăm cât de repede se poate schimba perspectiva unei ţări”, a declarat Mugur Isărescu, citat de Mediafax.

Economia, o ghicitoare

Isărescu a subliniat că, deşi a depăşit criza, economia românească se află „într-o situaţia serioasă”, iar modul în care politicienii şi analiştii discută despre posibilele soluţii nu este deloc serios.

„Se practică un fel de sport naţional, de ghiceală, cât va fi creşterea economică, inflaţia. Este extrem de important ca discuţiile pe aceste teme să fie serioase”, a precizat guvernatorul BNR.

Cârpelile nu mai merg

Una dintre problemele cu care se confruntă România o reprezită serviciile sociale, supradimensionate şi prost structurate. Isărescu apreciază că transferul de fonduri de la bugetul de stat către bugetul de asiguări sociale nu va aduce niciun beneficiu României pe termen lung.

„Toată lumea este nemulţumită de serviciile sociale, care se spune că sunt subfinanţate. Orice economist şef în această situaţie spune că este o problemă de croială. Încercarea de a lua dramatic dintr-o parte şi de a pune în alta nu va servi binelui social”, a punctat Mugur Isărescu.

BNR a lansat numeroase avertismente către politicieni, cu privire la cheltuielile făcute din bani publici şi deciziile privind economia. Acestea au rămas, însă, fără ecou.

Recent, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, declara că doar Dumnezeu ne mai poate salva din actuala situaţie economică.
SURSAhttp://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one