Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Indecizie

Data: 03 Mar 2010 Cursul leului a fluctuat in prima parte a sedintei in jurul nivelului de 4,1090 lei/euro, fara o tendinta clara de evolutie, in conditiile in care alte monede din regiune cu regim valutar similar cu al leului s-au depreciat initial fata de euro, dupa care au castigat puternic teren. Banca centrala a afisat marti un curs de referinta de 4,1092 lei/euro, in crestere cu 0,09% fata de cel anterior, de 4,1054 lei/euro. Cursul leului a fluctuat pe piata interbancara intr-un interval destul de restrans, respectiv intre 4,1050 si 4,1135 lei/euro. "Leul este in prezent la un nivel destul de apreciat fata de euro, acest nivel de rezistenta fiind mai greu de depasit. Celelalte monede din regiune au fost mai volatile, fiind influentate de o serie de date macroeconomice importante", a declarat, pentru NewsIn, un dealer din piata valutara. In ceea ce priveste celelalte monede din regiune, zlotul polonez se aprecia la mijlocul zilei cu 0,20%, la cursul de 3,9160 zloti/euro, in timp ce forintul maghiar se aprecia cu 0,21%, la nivelul de 267,33 forinti/euro. Pentru moneda americana, banca centrala a afisat un curs de referinta de 3,0406 lei/dolar, in crestere cu peste 2 bani (0,81%) fata de nivelul de luni, de 3,0163 lei/dolar. Euro s-a depreciat marti fata de dolar la cel mai scazut nivel atins din 18 mai 2009, de 1,3436 dolari, pe fondul temerilor legate de capacitatea Greciei de a-si redresa finantele publice. Moneda europeana a recuperat insa o parte din pierderile inregistrate in prima parte a sedintei, pana la 1,3546 dolari. In prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 5,04% pe an, in scadere fata de cel de luni, de 5,33%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a coborat la 5,54%, de la nivelul din sedinta precedenta, de 5,83% pe an.
sursa http://cursvalutar.bloombiz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one