Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

FMI recomandă „o taxă pe profiturile excesive” ale băncilor

7 aprilie 2010

Prelevările statelor s-ar face asupra veniturilor totale, într-un procent care să nu descurajeze tranzacţiile, dar care să-i oprească pe bancheri de la a acumula prea multe active, precum în perioada premergătoare crizei financiare din 2008

O aşa-numită "taxă pe profiturile excesive" - aplicabilă, de fapt, cifrei de afaceri, dar fără a exclude dreptul guvernelor de a taxa ulterior şi profiturile - reprezintă metoda prin care Fondul Monetar Internaţional (FMI) consideră că s-ar putea reduce riscul apariţiei altei crize financiare precum cea din 2008.

Dacă s-ar preleva o taxă din totalul veniturilor, bancherii ar fi descurajaţi să se mai angajeze în acumularea excesivă de active, dintre care multe s-au dovedit a fi "toxice" (credite neperformante). Cu cât activele deţinute ar fi mai mari într-o anumită perioadă în care se face taxarea, cu atât volumul sumelor de plătit autorităţilor fiscale ar creşte. Prin urmare, băncile ar acumula mai puţin şi, poate - dar aceasta n-o poate garanta nimeni! - mai prudent.

Propunerea FMI vine ca rezultat al eforturilor instituţiei de a enunţa o soluţie de diminuare a riscurilor financiare, însărcinare primită, anul trecut, din partea primelor 20 de puteri economice ale lumii (G-20). Instituţia de la Washington nu exclude nici creşterea impozitelor pe profit, dincolo de un anumit prag.
În acest sens, Casa Albă a trimis un proiect de lege în Congres, care ar urma să "suprataxeze" profitul principalelor 50 de bănci din SUA. Fiecare are un capital social de nivelul zecilor de miliarde de dolari, iar primele 3-4 au avut profituri în creştere în 2009, faţă de 2008. Creşterea cea mai spectaculoasă a înregistrat-o Goldman Sachs, de 5,7 ori - de la 2,32 la 13,39 miliarde USD.

Până luna viitoare, FMI ar urma să-şi comunice oficial propunerea guvernelor lumii, astfel că angajamentul oficial în favoarea ei să poată fi luat la Summitul G-20 de la Toronto (26-27 iunie). În favoarea taxării suplimentare a băncilor s-au pronunţat SUA, Marea Britanie, Germania şi Franţa.

Cum va funcţiona această taxă

Deşi în discursul public s-a întipărit noţiunea de "impozitare a profiturilor", banii pe care îi va preleva statul prin ea nu vin din profituri, nici din fiecare tranzacţie în parte, cum au propus susţinătorii unei aşa-zise "taxe Robin Hood". Încasările la bugetele naţionale ar urma să se facă din totalul veniturilor înscrise în bilanţurile contabile la un moment dat. Varianta s-ar bucura de susţinerea Casei Albe şi ar fi similară cu o taxă deja instituită în Suedia. Fiscul de la Stockholm percepe un procentaj aparent infim (0,036%) din bilanţul contabil al unei bănci. Totuşi, puse cap la cap, încasările ar trebui să totalizeze o sumă echivalentă cu 2,5% din PIB-ul suedez în 2010, estimează Guvernul de la Stockholm.

În opinia ministrului de Finanţe suedez, Anders Borg, citat de The Daily Telegraph, taxarea cifrei de afaceri este mai bună decât a profiturilor "pentru că nu poţi să-ţi duci bilanţurile contabile peste hotare". În schimb, prin înregistrarea sediului social în paradisuri fiscale, profiturile pot scăpa impozitării.
Avantajul taxei propuse de FMI ar fi o presupusă curăţare a bilanţurilor contabile de "active toxice. Pe de altă parte, există şi temerea că bancherii vor trece mai departe asupra clienţilor costul noii taxe (credite mai scumpe, dobânzi mai mici la depozite). Sau şi mai rău de atât, ei ar putea fi stimulaţi să evite înscrierea în bilanţurile contabile a tuturor activelor şi să lucreze "la negru".
sursa http://www.gandul.info
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one