Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Emporiki Bank taie dobanzile la creditele ipotecare si de nevoi personale in lei

Emporiki Bank taie dobanzile la creditele ipotecare si de nevoi personale in lei


Ana Sabiescu, 26 Ianuarie 2010
Subsidiara locala a Emporiki Bank a redus dobanzile la creditele acordate in lei cu 3%, astfel ca dobanda creditelor ipotecare pe care le acorda a devenit mai mica decat cea practicata de banci la creditele din programul Prima Casa.

Clientii Emporiki Bank Romania pot contracta un credit ipotecar pe o perioada de pana la 40 de ani, iar valoarea imprumutului poate ajunge pana la 1 milion de euro (echivalent in lei). Dobanda la imprumuturile in lei este compusa din indicele ROBOR la 3 luni plus o marja de 2%, iar cea pentru imprumuturile in euro si dolari se formeaza din indicele EURIBOR/LIBOR tot la 3 luni, la care se adauga o marja de 5,5%, potrivit unui comunicat al institutiei de credit.

De asemenea, clientul poate opta pentru o perioada de gratie de maxim 12 luni la principal, nu plateste comision lunar de administrare si comision de analiza, iar banca finanteaza pana la 80% din minimul dintre valoarea evaluata si valoarea de cumparare a imobilului.Emporiki Bank practica la creditele de nevoi personale cu ipoteca in lei o dobanda formata din rata ROBOR la 3 luni plus 3,3%, iar pentru cele in euro si dolari dobanda se compune din EURIBOR/LIBOR la trei luni plus o marja de 7%.

Perioada pentru care Emporiki acorda credite de nevoi personale cu ipoteca este de pana la 40 de ani, iar valoarea maxima a imprumutului este de 500.000 euro (ori echivalent in lei sau dolari). Astfel, banca finanteaza pana la 80% din valoarea evaluata a proprietatii ipotecate si nu percepe comision lunar de administrare si comision de analiza a dosarului de credit. Si in cazul acestui tip de imprumut perioada de gratie este de pana la 12 luni, timp in care clientul nu plateste principalul.

Emporiki Bank a intrat pe piata din Romania in 1996, iar in prezent opereaza prin intermediul unei retele formate din 34 de unitati teritoriale.

sursa http://www.wall-street.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one