Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dobanzile la depozitele in euro revin pe crestere

10 iunie 2010

Mai multe banci au anuntat in ultima perioada dobanzi mai mari la depozitele in euro pentru persoane fizice in ciuda tendintei generalizate de scadere a dobanzilor pe piata, in incercarea de a atrage resursele suplimentare in valuta.

Noul episod de depreciere a leului ar putea stimula economisirea in euro.

Banca Transilvania, unul dintre jucatorii de top zece controlat de un grup de antreprenori locali, a majorat cu un sfert de punct procentual dobanda la depozitul la termen cu acumulare in euro, pana la un nivel maxim de 4% pe an. Pentru sumele cuprinse intre 1.000 si 24.999 de euro dobanda este de 3% pe an, bonificatia urcand pana la 4% pe an pentru depozite cu o valoare mai mare de 100.000 de euro. BT a ridicat si dobanzile la contul de economii in lei cu jumatate de punct procentual, pana la 6,75% pe an pentru sume intre 100.000 si 499.999 lei. Banca invoca preocuparea de a-si proteja clientii de inflatie.

Si Banca Romaneasca bonifica incepand de saptamana aceasta dobanzi mai mari cu 0,4 puncte procentuale la depozitele in euro cu scadenta la patru luni, pana la 4,15% pe an, fata de un randament maxim de 3,2% la produsele de economisire in valuta standard. Comisionul lunar de administrare pentru acest produs este de 3 lei/luna.

Saptamana trecuta, Banca Carpatica a majorat cu un sfert de punct dobanzile la depozitele in euro, pana in intervalul 3,75 - 4% pe an, aceasta fiind a doua miscare de acest fel din ultimele trei luni. Si pentru depozitele in dolari cu scadenta la noua luni si un an, banca ofera dobanzi mai mari cu un sfert de punct, respectiv de 3% pe an.
sursa :http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one