Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dobânzile la creditele în lei încep să crească, în loc să scadă pentru încurajarea economiei

20 iulie 2010


Deşi clamează că trebuie relansată economia, bancherii dau înapoi când e să ieftinească banii.

Tocmai când economia are mai multă nevoie ca oricând de semnale de încurajare, dobânzile la creditele în lei nu numai că nu scad, ba chiar au început să crească.

Faţă de începutul lunii mai, dobânzile ROBOR la trei şi şase luni folosite ca referinţă la creditarea în lei au urcat în cursul lui iunie cu peste un punct procentual, instalându-se la 7 -7,5% pe an şi rămânând acolo şi în prima jumătate din iulie, când multe bănci actualizează costul creditelor legate de indicii pieţei monetare.

Oricum, unele bănci actualizează referinţele doar semestrial, BCR, cea mai mare instituţie de credit după active, folosind în iunie indicele ROBOR la 3 luni de 10,65% publicat de BNR pentru 31 decembrie 2009. Altele au operat deja în luna iunie creşteri de dobâdă la creditele în lei.

După doi ani în care se discută fără rezultat despre relansarea creditării, singurii care mai presează în această direcţie sunt antreprenorii români, care şi depind cel mai mult de finanţările de la bănci. "La ora actuală băncile nu vând credite şi din această cauză au şi redus personalul. Sunt sume imense de bani în bănci care ar trebui să fie folosite pentru impulsionarea consumului, mai ales pentru firmele mici sau pentru start-up-uri. Cea mai mare problemă este la creditele în lei, unde dobânzile sunt foarte ridicate, în timp ce la cele în euro evoluţia cursului este un pericol", spune Marcel Bărbuţ, proprietarul producătorului de materiale de construcţii AdePlast. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a renunţat să le mai ceară bancherilor să coboare dobânzile mai aproape de rata-cheie la lei care a rămas totuşi la 6,25%. Mai mult, BNR se gândeşte să le permită băncilor mari să-şi reducă expunerile pe România, admiţând că acestea nu ar avea în ce să mai plaseze banii.

Băncile au abandonat chiar şi promoţiile prin care în aprilie -mai începuseră să testeze interesul clienţilor persoane fizice pentru noi credite. Doar Ministerul Finanţelor mai încearcă să se opună tendinţei de creştere a dobânzilor la împrumuturile pentru stat şi nu ia bani la mai mult de 7% pe an, deşi spaţiul de manevră se îngustează.

Omul de afaceri Dan Şucu, proprietarul grupului de firme Mobexpert, acuză băncile străine care domină piaţa că blochează artificial creditarea persoanelor fizice şi în acest fel lovesc consumul, afacerile şi duc economia în jos, în loc să o susţină.
sursa :http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one