Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Discuţii secrete între guvernatorul Isărescu şi bancheri

20 iulie 2010

Guvernatorul Băncii Naţionale s-a întâlnit, luni seară, cu cei mai importanţi bancheri. Întâlnirea a fost ferită de ochii presei, iar invitaţiile au fost făcute direct bancherilor, nu prin intermediul Asociaţiei Române a Băncilor, aşa cum se întâmplă la întâlnirile obişnuite.

Potrivit Realitatea TV, întâlnirea dintre cele două tabere are loc cu trei zile înainte ca principalele nouă bănci străine din România să discute, la Bruxelles, cu FMI şi BNR, despre expunerile de pe piaţa locală. Pe 22 iulie ar trebui să aibă loc a patra evaluare a acordului încheiat în martie 2009 la Viena. Potrivit acestui "acord de onoare", băncile străine dau asigurări că nu-şi retrag banii din filialele locale.

Guvernatorul Mugur Isărescu a declarat că cele nouă bănci ar putea cere, totuşi, la Viena, reducerea expunerii din România, dar asta nu înseamnă că vor pleca cu banii din ţară, ci doar că filialele locale îşi plătesc datoriile faţă de băncile-mamă pentru creditele acordate românilor. Un alt subiect important de discuţie a fost şi costul creditării. Bancherii nu vor să împrumute statul, decât la dobânzi foarte mari, de peste 7%.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one