Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dacă dolarul va egala euro, o vom simţi în preţuri

21 mai 2010

Autor: Paul Barbu
Vom importa mai multă inflaţie dacă moneda europeană va ajunge la o valoare similară cu cea a dolarului.

Criza din Grecia, dar mai ales cea mondială ar putea aduce în viitorul apropiat moneda americană la o valoare echivalentă cu cea a euro, spun analiştii.

Dacă paritatea dintre cele două monede ar fi de 1 la 1, ne putem aştepta ca, per total, în zona euro să fie o scădere a valorii producţiei industriale, aşa cum se întâmplă în acest moment în Germania, spune Dan Bucşa, economist senior la Bancpost.

„Dacă dolarul continuă să se aprecieze, vom vedea un val de ieftiniri ale exporturilor. Este normal ca dolarul să se aprecieze, având în vedere că economia americană va ieşi din criză înaintea Europei”, mai spune analistul. Ca un aspect negativ, el susţine că inflaţia importată se va resimţi în preţuri.

Un euro slab ne mulţumeşte

Potrivit lui Lucian Anghel, economistul-şef al BCR, Europei îi prieşte destul de bine o monedă slabă în această perioadă, pentru că va influenţa destul de mult exporturile. În acest sens, şi noi vom putea cumpăra mai ieftin, dar vom şi vinde ceva mai ieftin în afară.

„Pentru noi, ca ţară din afara zonei euro, impactul se va simţi pe energie, deşi în mod normal nu ar trebui, pentru că noi încă mai avem resurse şi nu depindem atât de mult de alţii precum alte ţări”, declară Lucian Anghel. El consideră că cel mai important lucru în acest trend este ca fluctuaţia să nu fie prea puternică.

După ce Europa va ieşi şi ea din criză, cursul va intra într-un nou palier de stabilitate. Conform unui studiu realizat de Citi Bank, paritatea euro/dolar a rămas destul de apropiată de nivelul văzut ultima oară imediat după eşecul Lehman Brothers în octombrie 2008 (1,2330 dolar/ euro) şi din nou când indicele S&P500 a atins un minim în martie 2009 (1,246 dolar/euro).

PE PLUS

Companiile îşi revin

Acţiunile companiilor de pe principalele burse ale lumii au fost lovite de criza datoriei suverane, dar îşi recapătă forţele, anunţă oficialii Saxo Bank. „Scăderea a fost determinată de teama pe termen scurt că această criză a datoriei suverane se va propaga şi nu a fost justificată de indicatori fundamentali în ceea ce priveşte câştigurile companiilor”, spune Christian Blaabjerg, oficial Saxo Bank.

El se aşteaptă ca trendul respectiv să se repete cel puţin în următorul sezon şi, posibil, în următoarele două sezoane. „Oricum, când vom intra în a doua parte a anului, credem că acţiunile se vor întoarce la nivelurile actuale ca urmare a unui «vânt potrivnic» de la nivel macroeconomic”, mai spune Blaabjerg. Costurile forţei de muncă au fost, încă o dată, scăzute, ceea ce demonstrează o continuă lipsă a angajărilor şi precauţie în rândurile majorităţii companiilor.

Cu toate acestea, câştigurile au început să îşi revină, chiar dacă nu este o redresare atât de puternică pe cât şi-ar dori unii să fie în acest moment.


POZITIV. Trendul de creştere a acţiunilor companiilor a depăşit aşteptările analiştilor
FOTO:AGERPRES
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one