Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

BNR vrea sa blocheze banii bancilor straine in filialele locale

BNR vrea sa blocheze banii bancilor straine in filialele locale
Razvan Voican
22.02.2010 - 14:59


Banca Nationala pregateste inasprirea conditiilor in care bancile straine pot retrage finantarile acordate filialelor pe care le detin in Romania, pentru a asigura o stabilitate mai mare a fondurilor proprii ale bancilor locale, independent de conjunctura financiara internationala. De exemplu, din cauza crizei din Grecia au aparut speculatii privind riscul retragerii unor finantari pentru bancile locale.
Astfel, BNR stabileste ca imprumuturile subordonate primite de o institutie de credit locala de la banca-mama nu pot fi rambursate la initiativa acesteia din urma fara aprobarea prealabila a Bancii Nationale.
Mai mult, rambursarea nu poate fi solicitata in primii 5 ani de la data includerii sumelor respective in fondurile proprii ale bancii locale. Dupa acest interval, BNR poate accepta rambursarea doar daca este convinsa ca fondurile proprii ramin la un nivel adecvat pe urmatorii cel putin doi ani de dupa rambursare.
Creditele subordonate sunt principala forma prin care bancile straine isi sprijina subsidiarele locale, sumele respective fiind luate in calcul drept capital de rangul 2.
In cazul unui ipotetic default, finantatorii care ofera credite subordonate sunt platiti doar dupa ce creditorii seniori isi recupereaza creantele.
Pentru imprumuturile care nu au scadenta fixata initial, rambursarea este conditionata de notificarea BNR cu cel putin 5 ani inainte de data rambursarii. Exceptie fac cazurile in care banca respectiva solicita in mod expres Bancii Nationale rambursarea anticipata a banilor.
Conform noului regulament, BNR poate aproba rambursarea anticipata a imprumuturilor subordonate doar dupa expirarea perioadei minime de 5 ani de la data includerii acestora in fondurile proprii ale bancii locale. De asemenea, BNR va aprecia in prealabil daca dupa rambursare nivelul fondurilor proprii ale bancilor ramine adecvat pe urmatorii doi ani.
sursa :http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one