Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

BNR a redus dobanda cheie la nivelul record de 6,5%

de Dragos Comache HotNews.ro
Luni, 29 martie 2010, 11:18 Economie | Finanţe & Bănci

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a hotarat luni reducerea dobanzii de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale, la 6,5% pe an, se arata intr-un comunicat al bancii centrale. De asemenea, membrii CA au decis mentinerea ratei rezervelor minime obligatorii la 15% pentru pasivele in lei si la 25% pentru pasivele in valuta.

Reducerea dobanzii cheie a fost anticipata de catre membrii Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR). Acestia au aratat vineri ca Consiliul de administratie al BNR ar putea decide reducerea ratei dobanzii de politica monetara la 6,5% si mentinerea nemodificata a ratei rezervelor minime obligatorii la lei si valuta.

Aceasta este cea de-a treia reducere consecutiva a dobanzii cheie, dupa ce in prima sedinta a Consiliului de administratie al BNR din acest an dobanda de politica monetara a fost coborata de la 8% la 7,5%, iar la inceputul lunii februarie dobanda cheie a fost redusa cu inca 0,5 puncte procentuale.

Rata dobanzii de politica monetara a ajuns astfel la cel mai scazut nivel din istorie.

In sedinta de luni, membrii CA al BNR au hotarat si gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar.

BNR mai arata in comunicat ca "va continua sa monitorizeze atent evolutiile interne si ale mediului economic global, astfel incat, prin adecvarea instrumentelor sale, sa asigure atingerea obiectivelor de stabilitate a preturilor si de stabilitate financiara, in contextul realizarii angajamentelor stabilite in acordurile cu Uniunea Europeana, Fondul Monetar International si alte institutii financiare internationale".
sursa http://economie.hotnews.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one