Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

BCR reduce dobanzile la creditele acordate companiilor

BCR reduce dobanzile la creditele acordate companiilor

26 Ianuarie 2010
Banca Comerciala Romana (BCR), cea mai mare institutie financiara din Romania, va scadea, incepand cu data de 1 februarie, cu doua puncte procentuale nivelul ratei dobanzii de referinta fixa pentru creditele noi acordate companiilor in lei, si cu un punct procentual nivelul ratei dobanzii pentru creditele in sold si nou acordate in lei.
„Este o reducere a dobanzii la credite de pana la patru ori mai mare decat scaderea dobanzii de politica monetara, de 0,5 p.p., efectuata recent de BNR. BCR micsoreaza astfel greutatea datoriilor financiare ale firmelor, aratand clar ca actioneaza constant in ajutorul clientilor sai si al economiei romanesti in general”, a declarat Wolfgang Schoiswohl (foto), vicepresedintele executiv corporate al BCR.

Noile niveluri ale dobanzii de referinta pornesc de la 11,5% si variaza in functie de tipul de credit si de scadenta (termen scurt, mediu si lung).

„Trebuie sa stimulam cat mai mult posibil reluarea cresterii economice atat prin reorganizarea creditelor si scaderea dobanzilor clientilor cat si prin implementarea unor solutii si programe care genereaza crestere. Va fi un an dificil si BCR este pregatita sa finanteze in continuare proiectele bune de afaceri dezvoltate de clientii pe care te poti bizui”, a adaugat Wolfgang Schoiswohl.

BCR a inregistrat in 2009 pe segmentul corporate o crestere a cotei de piata cu aproape 1,5 puncte procentuale fata de finele anului 2008.
SURSA :http://www.wall-street.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one