Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Bancherii majorează dobânzile la depozite ca să nu îşi piardă clienţii

2 iulie 2010

Autor: Ciprian Botea

Bancherii vin cu un nou val de creştere a dobânzilor la depozite de teamă să nu-şi piardă clienţii care ar putea fi descurajaţi să mai economisească odată cu introducerea, de la 1 iulie, a impozitului de 16% pe veniturile din dobânzi ale persoanelor fizice, peste care se suprapun acum şi aşteptările privind creşterea inflaţiei la 7%-8% spre sfârşitul anului.

Dacă în primele luni ale acestui an dobânzile la depozite au scăzut agresiv, tendinţa pare să se fi inversat în ultimele săptămâni. CEC Bank a majorat ieri cu 16% dobânzile bonificate la depozite (astfel încât să acopere impozitul), cel mai mare randament fiind acum de 7,54% pe an la lei şi 3,19% pe an la euro. Alpha a lansat un depozit pe patru săptămâni pentru care dobânzile sunt exprimate net, veniturile promise clienţilor în momentul constituirii depozitului nefiind diminuate de impozit. Banca Românească vine cu dobânzi promoţionale, de 8,3% pe an la depozitele în lei, respectiv 4,15% pe an la cele în euro. Pe piaţa monetară, băncile îşi împrumută lei între ele cu dobânzi de 5%-7%.

Ieri leul a început să recupereze o parte din terenul pierdut în faţa euro, cotaţiile coborând de la 4,4 până la 4,34 lei/euro pe piaţa interbancară pe fondul vânzărilor de valută ale străinilor, astfel că BNR nu mai este nevoită să împingă dobânzile în sus.
sursa :http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one