Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Apartamentele „învechite“, evaluate de bănci la jumătate din preţul cerut de proprietari

Autor: Alexandru Urzică
Publicat: 23 Aprilie 2010
Vizionari: 273;

Evaluatorii bancari au început să plaseze valoarea apartamentelor vechi oferite drept garanţie pentru credite ipotecare la jumătate din preţul cerut de proprietarii care vor să vândă imobilele respective, susţin anumite voci din piaţa imobiliară. O motivaţie a acestui comportament este dată de faptul că băncile nu vor să ia în garanţie imobile cu un grad ridicat de uzură, în condiţiile în care un credit se întinde pe 30 de ani.

„Evaluatorii bancari plasează valoarea imobilelor la jumătate din preţul cerut de proprietar, deoarece băncile nu sunt dispuse să ia în garanţie proprietăţi care sunt aproape de vârsta maximă şi care au ajuns la un grad ridicat de uzură. La rândul lor, proprietarii nu lasă din preţ, deoarece nu au o concurenţă reală din partea segmentului de locuinţe noi, care este foarte mic. În aceste condiţii preferă să le ţină şi să le închirieze“, a declarat pentru capital.ro Ion Cătuţoiu, directorul general al companiei Real Time.

Aceste situaţii se întâlnesc de obicei în cazul proprietăţilor mai scumpe de 70.000 de euro, care nu se încadreză în programul „Prima Casă“. „Proprietăţile pe care le deţin le aparţin şi sunt îndreptăţiţi să ceară pentru ele cât vor. De fapt, dacă este cineva care nu are nevoie de bani, ar trebui pur şi simplu să stea şi să aştepte vremuri mai bune. Dar situaţia prezentă («ridicăm preţurile, aşteptăm şi sperăm că vor reveni clienţii») va deveni un bumerang pentru proprietari, afectându-le interesele proprii pe termen lung. Pe deasupra va constitui o catastrofă pentru cei care ar fi dispuşi să vândă la preţurile de astăzi, dar i-au auzit pe ceilalţi şi au ridicat preţul, intrând în blocaj, chiar dacă aveau nevoie de bani“, consideră Ilias Papageorgiadis, CEO-ul companiei de servicii imobiliare cu capital grec More Real Estate Services.

Cazuri izolate

Fenomenul nu poate fi generalizat la nivelul întregii pieţe imobiliare, însă constituie o pătură care tinde să afecteze comportamentul proprietarilor cu intenţie reală de vânzare. În majoritatea cazurilor, preţul cerut de proprietari se apropie de valoarea indicată de evaluatorul bancar, marjele de negociere variind între 10 şi 15%.

„Cazurile în care preţul la care se încheie tranzacţiile cu apartamente depăşeşte valoarea de evaluare au devenit foarte puţine şi se învârt doar în jurul celor care au anumite interese vis-a-vis de proprietatea în cauză. Cei care se bazează pe nişte criterii subiective, legate de zonă, de prieteni sau altceva, sunt dispuşi să ofere un preţ peste valoarea dată de evaluatorul bancar. Cazurile sunt puţine, deoarece creditele sunt scumpe şi băncile dau greu bani. În majoritatea cazurilor, preţul de tranzacţionare este în jurul valorii de evaluare, care este o poză a valorilor din piaţă. Negocierea dintre vânzător şi cumpărător are o marjă de 10-15%. Dacă proprietarul cere mult peste această marjă, de cele mai multe ori imobilul nu îşi găseşte cumpărător“, a subliniat Adrian Crivii, directorul general al companiei de evaluare Darian.
sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one