Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Adio dobanzi de 10% pe an la depozitele in lei

Adio dobanzi de 10% pe an la depozitele in lei
Liviu Chiru
05.02.2010

La numai o zi dupa ce BNR a redus dobanda-cheie cu jumatate de punct procentual, pana la 7% pe an, dobanzile de doua cifre la depozitele in lei au disparut aproape cu desavarsire de pe piata.
Volksbank, Alpha Bank, Piraeus sau RBS, banci care pana saptamana trecuta inca ofereau dobanzi de peste 10% pe an la depozitele in lei, au facut ajustari, intrand pe palierul de o cifra. Doar portughezii de la Millennium, o banca mica, mai platesc 10% pe an, si doar pentru depozitele pe trei luni, restul dobanzilor fiind deja pe linia de 8%.

BCR, cea mai mare banca, a dus dobanzile chiar si sub 8%.
"Intrucat semnalele date de BNR sunt foarte clare privind directia dobanzilor, sunt de asteptat reactii rapide si ample. Dobanzi de peste 9% pe an la depozite nu isi au justificarea", spune Sorin Mititelu, director Dezvoltare Afaceri si Produse Retail la BCR. Pe piata interbancara dobanzile la care bancile isi imprumuta lei intre ele pentru perioade foarte scurte au coborat ieri la 5% pe an.
Guvernatorul Mugur Isarescu le-a reamintit inca din toamna trecuta bancherilor ca dobanzile pe care le platesc clientilor pentru depozitele atrase ar trebui sa fie sub rata-cheie a BNR. Bancile au fost insa reticente sa reduca prea repede dobanzile, de teama de a nu-si alunga clientii, dar si pentru ca BNR nu a ezitat sa lase piata fara lei, fortand cresterea dobanzilor atunci cand au aparut presiuni pe leu.

sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one