Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Zvonul ca Grecia nu va fi sprijinita de UE enerveaza pietele. Euro scade in fata dolarului la minimul ultimelor 8 luni

Zvonul ca Grecia nu va fi sprijinita de UE enerveaza pietele. Euro scade in fata dolarului la minimul ultimelor 8 luni
de Dan Popa HotNews.ro
Luni, 15 februarie 2010, 14:12 Economie | Finanţe & Bănci


Bursa din Atena
Foto: Reuters
Pietele financiare s-au aratat impacientate luni, dupa aparitia zvonului potrivit caruia Greciei nu i se va oferi niciun ajutor concret in urma intalnirilor din aceasta seara si de maine a ministrilor de finante din UE.

Dupa ce un acord de principiu a fost stabilit iar pietele financiare se mai calmasera, luni dimineata tensiunile au aparut, euro coborand iar in fata monedei americane, semn ca nelinistea dealerilor este ridicata si ca pietele vor detalii.

Ingrijorarile lor nu sunt fara
Ceea ce a facut Grecia nu poate fi tolerat si nu va fi tolerat


Jean Claude Trichet, presedintele BCE
motiv.

Potrivit unor surse europene citate de Reuters, la intalnirile care vor incepe in aceasta seara nu vor fi discutate masuri concrete, acestea fiind considerate „premature” si dand senzatia ca economia elena intra in „moarte clinica”. Altii spun ca deja masurile sunt pregatite, dar ca Bruxelles-ul nu vrea sa le comunice pentru a nu alimenta speculatiile.
UE s-ar putea margini la presiuni asupra Greciei
Angajamentele de pana acum nu au facut altceva decat sa le linisteasca doar pe jumatate. Tensiunile sunt un semn ca efectul intalnirilor ministrilor de Finante din UE, care vor continua pana maine, ingrijoreaza. Deceptia investitorilor ar putea veni din lipsa concreta de sprijin a UE pentru Grecia, europenii putandu-se margini sa faca presiuni pentru ca planul grec de reducere masiva a datoriilor (de la 12,7% din PIB la 3% in 2012) sa fie pus cat mai rapid in aplicare.

Doua treimi dintre cetatenii Germaniei refuza ideea ca tara lor sa ajute financiar Grecia, iar 53% doresc chiar ca Grecia sa fie scoasa inafara zonei euro.


Bild Am Sonntag
Ieri, seful BCE, Jean-Claude Trichet, a catalogat drept „suficiente” angajamentele luate joia trecuta de oficialii europeni, invitand Grecia sa corecteze „traiectoria aberanta” a datoriei sale. „Ceea ce a facut Grecia nu poate fi tolerat si nu va fi tolerat”, a declarat Trichet, spre disperarea premierului elen.
Ipoteza crearii unui fond european din care sa fie sustinuta economia elena, a cazut si ea
In plus, ipoteza crearii unui fond european din care sa fie sustinuta economia elena, a cazut si ea, dupa ce Germania a respins cu tarie un asemene aproiect.
Trichet a dat asigurat insa ca celelalte tari din zona euro sunt sanatoase, mentionand numele Spaniei si Italiei in special.

In tot acest scandal, ziarul german „Bild am Sonntag” a publicat un sondaj din care reiese ca doua treimi dintre cetatenii Germaniei refuza ideea ca tara lor sa ajute financiar Grecia, iar 53% doresc chiar ca Grecia sa fie scoasa inafara zonei euro.
sursa http://economie.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one