Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Zona euro are in sfarsit o plasa de protectie care sa o apere de viitoarele crize

9 iunie 2010


Statele membre ale zonei euro au pus la punct ultimele detalii privind vehiculul de finantare creat pentru ajutorarea verigilor slabe ale uniunii economice si monetare. Prin intermediul acestuia vor fi emise obligatiuni comune in numele celor 16 state ce folosesc moneda euro.

Ministri de finante din zona euro si-au dat acordul final pentru pachetul financiar salvator in valoare de 440 mld. euro, si au anuntat ca entitatea special creata pentru a acorda credite de urgenta va tinti catre cel mai bun rating, scrie The Wall Street Journal.

In acelasi timp, Fondul Monetar International, in prezent implicat in ajutorarea statelor din zona euro, a cerut batranului continent sa isi restructureze sectorul bancar si sa mearga mai departe decat actualele propuneri in ceea ce priveste administrarea comuna a bugetelor nationale.

Intalnirile de la nivel inalt au dus cele 16 state ale zonei euro mai aproape de o uniune fiscala. In incercarea de a obtine ratingul AAA pentru vehiculul financiar, Germania, Franta si alte economii puternice vor folosi ratingurile proprii pentru a sustine celelalte state, cu calificative mai slabe.

Vehiculul care va emite obligatiuni comune este cel mai important program de aceasta natura, avand o valoare totala de 750 mld. euro, la care contribuie Fondul Monetar International, statele din zona euro si Comisia Europeana - ramura executiva a Uniunii Europene. Incheierea formala a acordului privind crearea vehiculului financiar ar putea oferi pietelor confort si ar putea sa le asigure de abilitatea zonei euro de a-si finanta datoriile.

Tinta este cel mai bun rating

Acordul pregateste masa de negocieri pentru autoritati si agentiile de rating, pentru ca acestea sa puna la punct mai multe detalii. Zona euro a fost de acord luna trecuta ca membrii sai sa sustina programul cu garantii pentru credite, garantii proportionale cu participatia in cadrul Bancii Centrale Europene - in principal in functie de forta economica. Vehiculul financiar va imprumuta de pe pietele de capital pentru a se finanta.
sursa ;http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one