Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Tensiuni în Peninsula Coreeană cu ocazia manevrelor mixte americano-sud-coreene

6 aug 2010

Scris de Antonio Glodeanu
Pacea continentului asiatic este pusă din nou sub ameninţare după ce, ieri, Coreea de Sud a lansat unul dintre cele mai vaste exerciţii militare de apărare din istoria sa, în apropierea zonei de frontieră cu Republica Nord-Coreeană. Astfel, exerciţiul armat din Marea Galbenă cuprinde manevre la care participă 29 de nave, printre care un submarin şi un distrugător, 50 de avioane şi peste 4000 de militari din cadrul forţelor terestre, navale şi aeriene, au anunţat, ieri, surse din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării. Practic, exerciţiile militare sunt concepute ca un avertisment asupra conducerii de la Phenian, după ce Coreea de Sud a atribuit torpilarea unei nave Cheonan, de 1.200 de tone, unui submarin nord-coreean. În acel accident au fost ucişi 46 de marinari sud-coreeni, însă oficialii regimului nord-coreean au negat cu vehemenţă că ar fi avut vreo implicare. Pe de altă parte, nesiguranţa zonei este amplificată şi de o posibilă ripostă a Coreei de Nord, care şi-a mobilizat rachete de tip sol-aer în apropierea graniţei sud-coreene, capabile să ajungă la o distanţă de 250 km. În acest sens, cu doar trei luni în urmă, nici relaţiile comerciale dintre cele două ţări nu au fost uitate, preşedintele Lee Myung-Bag a guvernului de la Seul anunţånd într-o intervenţie televizată că va sista orice schimb economic cu statul nord-coreean dacă nu vor renunţa la violenţe.

Trupele americane din Marea Galbenă

Cu doar o săptămånă în urmă, Statele Unite ale Americii au decis să acorde asistenţă militară Coreei de Sud în încercarea de a transmite „un mesaj clar“ statului nord-coreean cu dorinţa de a „descuraja înarmarea nucleară“, potrivit secretarului american al Apărării, Robert Gates, cåt şi a omologului său sud-coreean, Kim Tae-Young. Reacţia Phenianului a clasificat aplicaţiile comune dintre cele două ţări ca fiind o ameninţare la adresa păcii mondiale. Zona Mării Galbene reprezintă frecvent o scenă a conflictelor armate, deoarece linia de demarcaţie dintre cele două state nu este recunoscută de Coreea de Nord, în urma războaielor din anii ‘50.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one