Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

SWIFT: Parlamentul European respinge acordul interimar cu SUA, privind transferul de date bancare

SWIFT: Parlamentul European respinge acordul interimar cu SUA, privind transferul de date bancare
12-feb-2010

Parlamentul European a refuzat sa aprobe acordul interimar privind transferul de date bancare catre Statele Unite prin reteaua SWIFT din cauza aspectelor legate de protectia datelor cu caracter personal, proportionalitate si reciprocitate. Astfel, textul semnat de catre Statele Unite si cele 27 de State Membre este nul din punct de vedere juridic. Deputatii propun negocierea unui nou acord.

Rezolutia care respinge acordul a fost adoptata cu 378 voturi pentru, 196 impotriva si 31 de abtineri, solicitand Comisiei si Consiliului sa initieze negocierea unui nou acord cu SUA pe termen lung. Deputatii au reiterat ca orice acord nou trebuie sa respecte prevederile Tratatului de la Lisabona, in special Carta Drepturilor Fundamentale.

Propunerea grupurilor PPE si ECR de a amana votul a fost respins cu 290 de voturi pentru amanare, 305 impotriva si 14 abtineri.

"Consiliul nu a fost strict in ceea ce priveste protectia datelor", a spus raportorul PE Jeanine Hennis-Plasschaert (ADLE, NL), care a fost de parere ca prevederile legate de transferul si stocajul datelor personale din acordul interimar nu sunt proportionale cu presupusa securitate oferita.

Pentru a continua schimbul de date financiare cu scopul de a combate terorismul, UE si Statele Unite pot face recurs, in continuare, la acordul de asistenta judiciara reciproca, care permite schimbul de date in cadrul legislatiei nationale a Statelor Membre.

Comisia Europeana a anuntat ieri, 10 februarie, intr-o scrisoare adresata presedintelui PE Jerzy Buzek, ca va adopta "in saptamanile urmatoare" un proiect al mandatului de negociere pentru un acord pe termen lung. Acesta mandat va lua in considerare preocuparile Consiliului si ale Parlamentului si vor asigura "respectarea deplina a protejarii vietii private si a datelor cu caracter personal."

Deputatii au reafirmat principiile de mai sus in rezolutia adoptata in data de 17 septembrie 2009.

Protectia datelor personale a cetatenilor UE reglementate de legislatie UE
In rezolutia adoptata in septembrie 2009, deputatii reafirma ca datele transferate catre SUA trebuie procesate doar "pentru a combate terorismul", iar stocarea datelor cu caracter personal "nu trebuie sa fie disproportionata in raport cu obiectivul pentru care aceste date au fost transferate si ulterior procesate." Ei subliniaza faptul ca este "necesara atingerea unui echilibru intre masurile de securitate si protectia libertatilor civile si a drepturilor fundamentale."

Companiilor si cetatenilor din UE trebuie sa li se garanteze un nivel adecvat al dreptului la aparare. Concomitent trebuie creat un "mecanism al caii judiciare de atac ca și cele aplicabile in privinta datelor detinute in UE, printre care și dreptul la despagubiri in cazul prelucrarii ilegale a datelor cu caracter personal."

In iulie 2009, au aparut articole de presa care aratau ca un nou acord urmeaza a fi negociat in urma schimbarii structurii companiei SWIFT. Compania a creat un nou centru de stocare a datelor europene in Elvetia, ceea ce inseamna ca datele europene vor fi stocate in Europa. Pana la momentul respectiv, datele se aflau pe un server aflat in Statele Unite. Noua arhitectura a necesitat negocierea unui nou acord intre Comisie si Consiliu si Statele Unite.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one