Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

SUA-Israel, criza fara precedent

Calin Stoica-Diaconovici
Marti, 16 Martie 2010
Relatia speciala a Israelului cu Statele Unite se afla in "cea mai grava criza din ultimii 35 de ani", dupa ce guvernul de la Tel Aviv a anuntat continuarea colonizarii in Ierusalimul de Est, in pofida legislatiei internationale si a presiunilor Washingtonului.

Anuntul privind constructia a 1.600 de case in cartierele palestiniene, facut in timpul vizitei vicepresedintelui american, a deraiat nego¬cierile mediate de SUA cu palestinienii. Administratia Obama l-a etichetat drept "o insulta". Conform


aprecierii ambasadorului israelian la Washington, istoricul Michael Oren, tensiunile din relatia Israelului cu Statele Unite reprezinta "cea mai serioasa criza" din relatiile celor doua state din 1975, anul cand secretarul de Stat al SUA Henry Kissinger l-a constrans pe premierul Yitzhak Rabin sa retraga partial armata israeliana din Peninsula Sinai.
Dupa ce duminica principalul consilier politic al presedintelui Barack Obama a calificat anuntul privind colonizarea in Ierusalimul de Est drept "o insulta" la adresa SUA, Oren i-a instruit pe consulii israelieni de
peste Ocean sa faca toate eforturile pentru a convinge partea americana ca Israelul nu a intentionat sa jigneasca Statele Unite.

Creionate inca de la venirea in fruntea guvernului israelian a liderului Likud, Benjamin Netanyahu, tensiunile din relatia SUA-Israel au izbucnit saptamana trecuta intr-o criza diplomatica de proportii, care, in conditiile coalitiei transpartinice de la Tel Aviv, risca sa aduca un final prematur al mandatului lui Netanyahu in fruntea guvernului.
Pe 9 martie, chiar cand vicepresedintele SUA sublinia, in cadrul vizitei oficiale, cat de solide sunt relatiile bilaterale, Ministerul israelian de Interne anunta ca a aprobat construirea a inca 1.600 de locuinte in Ierusalimul de Est – parte a orasului a carei anexare de catre Israel in timpul conflictului din 1967 nu este recunoscuta de comunitatea internationala.


Oprirea constructiilor in Cisiordarnia – o solicitare palestiniana cheie pentru procesul de pace – era deja subiectul unor dispute aprige intre Netanyahu si Administratia Obama. Sub presiunea Washingtonului, premierul israelian promisese in noiembrie anul trecut suspen¬darea timp de 10 luni a colonizarii, fara sa faca nici o referire la Ierusalimul de Est, pe care Israelul il trateaza distinct de restul teritoriului palestinian.
Criza din relatia cu Statele Unite l-a expus deja pe Netanyahu unei avalanse de critici din partea presei israeliene, dar si a aliatilor din coalitia de guvernare. Presa de stanga, dar si Partidul Muncii – un aliat important de guvernare – au denuntat sabotarea relatiei cu SUA in contextul agravarii amenintarii iraniene, in timp ce formatiunile si ziarele de dreapta l-au atacat pe Netanyahu pentru lipsa de fermitate in fata americanilor.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one