Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

SUA şi Rusia au ajuns la un acord de principiu privind dezarmarea nucleară

SUA şi Rusia au ajuns la un acord de principiu privind dezarmarea nucleară
3-feb-2010

Statele Unite şi Rusia au ajuns la un acord de principiu în privinţa unui tratat de dezarmare nucleară care va succeda acordului START, potrivit Wall Street Journal.

Un emisar al preşedintelui american Barack Obama s-a deplasat la Geneva pentru a elabora forma finală a detaliilor acordului, ale cărui elemente sunt în prezent negociate, potrivit cotidianului american.

Prin viitorul tratat va fi diminuat numărul maxim de focoase nucleare care poate fi deţinut de fiecare din cele două foste adversare din perioada Războiului Rece între 1.500 şi 1.675 , notează Wall Street Journal, citând "oficiali din cadrul administraţiei şi (ai organismului) pentru controlul armelor".

Plafonul evocat a fost cel stabilit de preşedintele american Barack Obama şi de omologul său rus Dmitri Medvedev în iulie 2009, în momentul fixării cadrului de negocieri pentru un acord care să succeadă START, încheiat în 1991 şi care a expirat la 5 decembrie.

Numărul de vectori ("vehicule" pentru arme nucleare) autorizat va fi de 700-800 pentru fiecare ţară, obiectivul anunţat în iulie fiind între 500 şi 1.100.

Potrivit sursei citate de Wall Street Journal, încheierea oficială a tratatului ar putea dura "între o săptămână şi două luni" . Aceasta ar putea fi urmată de anunţul de noi negocieri, de această dată pe tema armelor nucleare tactice care ar putea fi folosite în teatrele de operaţiuni.

Casa Albă a anunţat săptămâna trecută că negocierile, care au fost reluate luni la Geneva, sunt "aproape finalizate".
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one