Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Spania, după controlul FMI: "Economia a intrat în faza de stabilizare"

25 MAI 2010

Analiza situaţiei economice a Spaniei de către FMI corespunde celei efectuate de guvernul spaniol, a anunţat astăzi ministerul iberic al Economiei, scrie AFP.
"Economia spaniolă a intrat în faza de stabilizare. Totuşi, revenirea aceasta este încă fragilă, iar guvernul nu trebuie să întârzie reformele structurale anunţate", se arată într-un comunicat al ministerului Economiei de la Madrid.

Într-un raport, FMI a recomandat Spaniei reforme urgente, mai ales în ceea ce priveşte piaţa muncii şi sistemul bancar. FMI a cerut o "acţiune rapidă şi hotărâtă". Guvernul spaniol şi-a propus să reducă deficitul bugetar de la 11,2% (nivelul din 2009) la 6% în 2011. Pentru 2013, guvernul socialist al lui Jose Luis Rodriguez Zapatero şi-a propus un deficit de 3%.
Un plan de austeritate prezentat în ianuarie de guvernul Zapatero arăta că, pentru a atinge acel 3%, este nevoie de o economie de 50 de miliarde de euro la buget.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one