Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Romania si Bulgaria au parafat un memorandum pentru programul de 262 milioane euro, finantat de UE, pentru proiecte la granita intre cele doua tari

Corespondenta de la Sofia

Romania si Bulgaria au parafat un memorandum pentru programul de 262 milioane euro, finantat de UE, pentru proiecte la granita intre cele doua tari
de Ioana Morovan HotNews.ro
Vineri, 26 februarie 2010, 11:29 Economie | EuROfonduri

Memorandumul pentru Programul de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, in valoare de 262 milioane euro, a fost semnat oficial, vineri, la Sofia de catre oficialii romani si cei bulgari in prezenta Premierului Emil Boc si premierului Bulgariei, Boiko Borisov.

"Astazi am facut cativa pasi importanti pentru cetatenii celor doua tari. Cateva exemple: semnarea memorandumului inseamna 262 milioane euro la dispozitia noastra; am adoptat decizia de a solicita prelungirea pentru programul ISPA - peste 100 milioane euro care vor fi folositi in interesul tarilor noastre; am discutat despre podul Calafat-Vidin; cooperare in privinta bursei de energie electrica si interconectarea energetica intre cele doua tari", a declarat Emil Boc la finalul intalnirii cu Boiko Borisov.

Aria eligibila a Programului de Cooperare Transfrontaliera cuprinde 7 judete in Romania: Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Constanta si 9 districte din Bulgaria: Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Razgrad, Silistra, Dobric.

Pentru a fi eligibil un proiect trebuie sa fie depus de catre cel putin un partener roman si unul bulgar, dar nu mai mult de cinci parteneri (intr-un proiect al carui sprijin financiar din partea programului se situeaza sub 1 milion euro), espectiv nu mai mult de zece parteneri (intr-un proiect al carui sprijin financiar din partea programului depaseste 1 milion euro).
SURSA http://economie.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one