Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Romania joaca in "triunghiul energetic": cum reducem dependenta de Rusia

Romania joaca in "triunghiul energetic": cum reducem dependenta de Rusia
Cristina Dobreanu
Vineri, 26 Februarie 2010

Evitarea unei crize a gazului, promovarea proiectului Nabucco si un eventual profit de pe urma South Stream – iata directiile pe care a mizat Bucurestiul la Budapesta, unde recent s-au pus bazele "triunghiului energetic" est-european, cred specialistii.

Romania a semnat recent, alaturi de alte zece state central si est-europene, un acord regional privind sporirea securitatii energetice, asa-numitul "triunghi de aprovizionare cu gaz Nord-Sud-Est". Potrivit premierului ungar, Gordon Bajnai, gazda acestei initiative, unghiul estic al

"triunghiului" ar putea fi constituit din viitorul gazoduct Nabucco, unghiul nordic ar fi un terminal de gaze amplasat in Polonia, iar cel sudic, tot un terminal de gaze lichefiate, care ar urma sa fie construit pe insula Krk din Croatia. Analistul economic Aurelian Dochia arata ca, "dincolo de colturile triunghiului, importanta este reteaua care se formeaza intre tari", retea ce ar putea integra atat gazoductul european Nabucco, cat si conducta concurenta South Stream, promovata de Rusia. Expertul subliniaza ca principalul avantaj pentru Romania il constituie siguranta in aprovizionarea cu gaze, intrucat, "in cazul in care exista mai multe trasee alternative, daca unul cade, te poti aproviziona din alta parte".


Mai mult, considera analistul contactat de R.l., prin faptul ca punctul estic al triunghiului energetic l-ar reprezenta conducta Nabucco, sunt toate sansele ca Bruxelles-ul sa se implice mai mult in promovarea proiectului. La toate acestea se mai adauga un argument strategic: o asemenea interconectare a retelelor de gaze este, in opinia lui Aurelian Dochia, "cea mai simpla metoda pentru UE de evitare a crizelor gazului si de eficientizare a retelei", iar "construirea retelei nu e nici foarte complicata, nici foarte costisitoare, fiind necesare statii de pompare si prelungiri ale retelelor pe cateva zeci, maximum sute de kilometri". Pe langa Romania, celelalte state care si-au asumat participarea la "triunghiul de aprovizionare cu gaz Nord-Sud-Est" sunt Austria, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Serbia, Slovenia si tarile din grupul de la Visegrad – Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia.


Criza gazelor de anul trecut a pus in lumina relevanta unor proiecte bilaterale de interconectare a retelelor de transport. Romania si Ungaria, spre exemplu, au deja in plan construirea terminalului de gaze lichefiate Arad-Szeged. Bazele proiectului au fost puse inca de acum zece ani, iar terminalul ar fi trebuit sa fie operational la inceputul acestui an. Pe de alta parte, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anuntat ca in saptamanile urmatoare Bruxelles-ul va acorda cele 9 milioane euro promise inca de anul trecut pentru un alt proiect, cel al interconectarii conductelor dintre Romania si Bulgaria, tara care in prezent este dependenta total de gazul rusesc.

sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one