Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Rasmussen cere Rusiei sa coopereze cu NATO

27 martie 2010

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, spune ca reinnoirea securitatii colective "de la Vacouver la Vladivostok", pentru care pledeaza Rusia, este conditionata mai intai de o cooperare concreta intre Alianta Nord-Atlantica si Moscova in privinta apararii antiracheta, relateaza AFP.

"Propun nimic mai mult decat o schimbare radicala in modul nostru de a concepe securitatea in Europa, apararea antiracheta si Rusia", declara Rasmussen intr-un discurs pe care il va pronunta sambata la conferinta Brussels Forum, al carui text a fost difuzat inainte.

In afara de terorism, "o noua amenintare pentru securitatea noastra este proliferarea armelor de distrugere in masa si a vectorilor lor", explica seful NATO, care reaminteste ca "mai mult de 30 de tari detin sau pun la punct sisteme balistice, cu o raza de actiune din ce in ce mai mare".

Statele Unite si NATO, noteaza Rasmussen, au in lucru proiecte destinate sa protejeze Europa - incepand cu Europa de Est - de amenintarile unor tari precum Iranul, care are programe nucleare si balistice considerate cel putin ingrijoratoare. Dar, subliniaza secretarul general al NATO, "celalalt motiv de a dezvolta apararea antiracheta este de a crea o noua dinamica pentru securitatea europeana si euroatlantica".

"Avem nevoie de un sistem de aparare antiracheta care integreaza nu numai tarile NATO, ci si Rusia", a conchis Rasmussen.

El pledeaza pentru "un acoperis pentru securitatea noastra, pe care sa-l construim impreuna, pe care sa-l sustinem impreuna si care sa-l intretinem impreuna. Un acoperis care ne protejeaza pe toti" intr-o Casa Europeana comuna.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one