Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Prima mare intelegere intre SUA si Rusia

27 martie 2010

Washingtonul si Moscova au anuntat vineri, dupa luni de blocaje si amanari, una dintre cele mai mari realizari din ultimii ani in materie de politica externa - un nou acord bilateral START ce prevede reducerea cu o treime a arsenalului lor nuclear.

Acordul va fi semnat la 8 aprilie, la Praga, orasul unde Obama si-a anuntat in primavara anului 2009 ambitia de a construi o lume fara arme nucleare. De altfel, seful Casei Albe este increzator ca intelegerea la care a ajuns cu omologul sau rus, Dmitri Medvedev, in privinta START va "arata calea" pentru lupta impotriva proliferarii. In plus, constituie un nou impuls in "resetarea" relatiilor celor doi fosti inamici ai Razboiului Rece - Rusia si SUA.

Dupa luni de negocieri, Barack Obama si Dmitri Medvedev au perfectat intelegerea de a semna acest tratat in cursul unei ultime conversatii telefonice purtate vineri. Noul text va inlocui acordul START-1 ce data din 1991 si care expirase deja din 5 decembrie 2009.

"Odata cu acest acord, Statele Unite si Rusia - cele mai mari doua puteri nucleare din lume - au indicat clar ca sunt gata sa arate calea" in materie de lupta impotriva proliferarii nucleare, a declarat Obama in fata jurnalistilor acreditati la Casa Alba.

Al doilea succes pentru Obama

Pentru Obama, care a convocat la Washington in 12 si 13 aprilie un summit international pe tema securitatii nucleare, acest anunt constituie un al doilea succes notabil obtinut in ultimele zile, dupa promulgarea reformei privind asigurarile de sanatate, noteaza AFP.

Kremlinul considera, la randul sau, ca noul tratat "ridica nivelul cooperarii ruso-americane in dezvoltarea de noi legaturi strategice", iar presedintele Medvedev apreciaza ca acest acord "reflecta echilibrul intereselor celor doua tari".

Potrivit Presedintiei americane, in termenii acestui tratat, denumit "noul tratat START", arsenalele nucleare ale celor doua tari vor fi limitate la 1.550 de ogive fiecare, ceea ce reprezinta o scadere u 74% in raport cu START -1 si cu 30% in raport cu Tratatul de la Moscova incheiat in 2002. Moscova ar avea in prezent 3.000 de focoase nucleare strategice, iar Washingtonul 2.200.

START-1 a dus la o reducere importanta a arsenalelor nucleare ale celor doua tari, impunand controale reciproce de verificare. Acordul a expirat insa la 5 decembrie 2009 fara a avea un succesor, in ciuda discutiilor angajate cu multe luni inainte de la Geneva.

"Resetarea" relatiilor cu Moscova

Cand administratia Obama si-a preluat mandatul, a anuntat ca doreste o "resetare" in relatiile cu Moscova, iar acest nou tratat START "reprezinta un pas inainte important in cooperarea" SUA cu Rusia, a declarat vineri, cu satisfactie, secretarul de stat Hillary Clinton. Sefa diplomatiei americane spune ca acest tratat arata "lumii si in special unor tari precum Iranul si Coreea de Nord" vointa marilor puteri de a lupta impotriva proliferarii.

Seful Pentagonului, Robert Gates, sustine ca acest tratat nu va impune constrangeri planului de desfasurare si perfectionare a apararii americane antiracheta, un subiect foarte sensibil in relatia cu Moscova, de natura sa influenteze votul de ratificare parlamentara in ambele tari.

Kremlinul a dat insa asigurari ca textul cuprinde o clauza ce stipuleaza "legatura dintre armamentele strategice ofensive si cele defensive", prevedere care va fi "constrangatoare din punct de vedere juridic".

In conferinta de presa de la Casa Alba sustinuta de Obama, Clinton, Gates si alti oficiali, sefa diplomatiei americane a fost intrebata specific despre instalarea in Romania a elementelor scutului antiracheta si despre reactia Rusiei. Hillary Clinton a preferat sa o lase sa raspunda la aceasta intrebare pe adjuncta sa, subsecretarul pentru controlul armamentelor si securitate internationala Ellen Tauscher, intoarsa recent de la Geneva, unde au avut loc negocierile ruso-americane. Tauscher este cea care a transmis Bucurestiului la 4 februarie invitatia oficiala a administratiei Obama ca tara noastra sa gazduiasca rachete interceptoare terestre in faza a treia de desfasurare a scutului.

"Presedintele Obama si presedintele Medvedev s-au intalnit in iulie si au discutat si au cazut de acord ca acesta este un tratat privind armamentul strategic ofensiv si ca exista o corelatie intre armamentul strategic ofensiv si cel defensiv. Dar aceea a fost discutia si acolo s-a incheiat. Cred ca atunci cand veti vedea tratatul si protocolul, veti constata ca nu sunt niciun fel de constrangeri asupra apararii antiracheta", a declarat Ellen Tauscher.

"In ceea ce priveste Romania, a continuat ea,...abordarea adaptiva in etape cuprinde faze, dupa cum puteti vedea, prevede desfasurari in 2011, 2015 si 2018. Si am depus eforturi considerabile pentru a-i tine la curent pe rusi. Sincer, abordarea adaptiva in etape a fost postata pe net. Revizuirea apararii antirachete balistice a stat pe net saptamani si luni bune.

Am avut discutii cuprinzatoare cu rusii. Dar nu cerem aprobare dinainte pentru niciun fel de conversatie pe care o avem cu aliatii si cu prietenii nostri atunci cand facem niste lucruri cu ei - de la nimeni, nici macar de la rusi", a subliniat oficialul american. "Insa in mod sigur am vorbit cu rusii la scurt timp dupa aceea si ei stiau despre invitarea Romaniei de a gazdui in 2015 rachete terestre SM-3", a adaugat ea.

Reactii favorabile

Primele reactii internationale la anuntul privind noul acord START au venit de la Bruxelles, Paris, Londra si ONU.

"Nu se putea semnal mai bun pentru eforturile noastre" europene in materie de lupta impotriva proliferarii armelor de distrugere in masa, a reactionat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a vorbit despre "o etapa importanta" in dezarmarea nucleara mondiala si a incurajat si alte tari care au arme nucleare sa urmeze exemplul Moscovei si al Washingtonului.

"Acordul istoric de azi va ajuta la deschiderea drumului catre noi reduceri. Regatul Unit este dispus sa-si includa arsenal nuclear intr-un viitor proces de dezarmare nucleara", a anuntat seful diplomatiei britanice, David Miliband.

La Paris, presedintele Nicolas Sarkozy a salutat "calduros" noul tratat, in care Franta vede un "semnal foarte important" pentru comunitatea internationala.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one