Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Prima initiativa de salvare economica a unui stat din zona euro

Prima initiativa de salvare economica a unui stat din zona euro
10- feb - 2010

Guvernele europene s-au pus de acord sa ajute Grecia
de Roxana Bobolicu HotNews.ro
Marţi, 9 februarie 2010, 23:32 Economie | Finanţe & Bănci


Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet
Foto: Associated Press
Surse guvernamentale din Germania au declarat, marti, pentru Reuters ca guvernele europene s-au pus de acord sa ofere ajutor Greciei, aceasta reprezentand prima initiativa de salvare economica a unui stat din zona euro.

"In zona euro s-a luat in principiu decizia de a ajuta Grecia"a declarat o sursa din guvernul de coalitie german care are access la informatii despre negocieri. Pana acum au fost puse in discutie mai multe optiuni, insa nu s-a luat nicio decizie finala. Cu toate acestea, este foarte probabil sa se recurga la "ajutor bilateral".

Aceste comentarii reprezinta deocamdata cel mai puternic semnal potrivit caruia Germania ar putea interveni pentru evitarea unei crize a increderii in tarile din zona euro.Purtatorul de cuvant al guvernului german, Ulrich Wilhelm, a declarat ca rapoartele potrivit carora o decizie a fost deja luata sunt "nefondate".

Cu toate acestea, ziarul Financial Times Deutschland a spus ca Germania pregateste un pachet de salvare economica pentru Grecia.

The Wall Street Journal a anuntat ca Germania ia in considerare posibilitatea de a-si atribui un rol de conducere intr-un plan realizat impreuna cu partenerii sai din UE pentru a acorda ajutor financiar Greciei si altor tari din zona euro. Potrivit WSJ, ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schaeuble, ar fi discutat aceasta optiune zilele trecute cu Jean Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene.

Aceste informatii au iesit la iveala cu doua zile inainte de un summit european, in care urmeaza sa fie discutata problema crizei din Grecia. Joaquin Almunia, care isi incheie mandatul de Comisar European pentru Afaceri Monetare, a alimentat speculatiile asupra unui plan de salvare economica, dupa ce a indemnat liderii europeni sa ajute Grecia in schimbul unor reforme fiscale drastice.
sursa http://economie.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one