Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Presa internationala despre motiunea de cenzura din Romania

15 iunie 2010

de Sorana Mihailescu HotNews.ro
Marţi, 15 iunie 2010, 6:46 Actualitate | PoliticDezbaterea motiunii de cenzura in Parlamentul de la Bucuresti este urmarita atent de presa internationala, care analizeaza situatia politica din Romania prin ochii investitorilor straini. Se mentioneaza, totodata, ca nesiguranta investitorilor asupra capacitatii Romaniei de a implementa reformele a dus la cresterea pretului garantiilor pentru datoriile statului roman - garantii care sunt cele mai mari din Uniunea Europeana, dupa cele ale Greciei.

Analistii financiari internationali: Esecul motiunii nu va avea niciun efect pozitiv asupra economiei


Publicatia Financial Times noteaza ca este usor de inteles nervozitatea pietelor in fata motiunii de cenzura. In articolul intitulat "Criza ameninta in continuare, iar guvernul se confrunta cu un vot de neincredere" se mentioneaza ca motiunea din toamna (care a provocat caderea cabinetului Boc) este inca proaspata in mintea investitorilor straini.


Publicatia remarca, de asemenea, ca acest lucru a determinat, atunci, ca Uniunea Europeana si Fondul Monetar International sa amane acordarea transei de imprumut din acordul de 20 de miliarde de euro. Analistii se asteapta ca parlamentarii sa sprijine guvernul pentru ca singurul lucru mai rau decit actualele masuri ar fi un vid politic, dublat de noi reduceri bugetare dureroase.


Totusi, publicatia avertizeaza ca in cazul in care Guvernul va supravietui acestei motiuni, este posibil ca acesta sa isi tempereze politicile de austeritate, pentru a da satisfactie parlamentarilor. Articolul il citeaza pe Neil Shearing, un analist financiar, care estimeaza ca esecul motiunii va salva deocamdata tara de la o criza politica, dar nu va avea niciun efect pozitiv pe termen scurt asupra economiei.

Supravieturiea la limita a guvernului Boc ar slabi capacitatea acestuia de a continua reformele

Agentia Reuters remarca, de asemenea, ca investitorii asteapta cu nervozitate rezultatul votului din Parlamentul Romaniei, dar estimeaza ca motiunea nu va fi votata in Parlament. O supravietuire la limita a Guvernului ar putea slabi substantial capacitatea acestuia de a continua reformele si va creste aversiunea de risc fata de economia romaneasca.
sursa :http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one