Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Preşedintele Israelului, Shimon Peres, în vizită la Bucureşti

12 AUG 2010

Scris de Mădălin Necşuţu
În contextul strângerii relaţiilor dintre România şi Israel, liderul statului israelian, Shimon Peres, va efectua, începând de astăzi, o vizită de două zile la Bucureşti. Vizita survine pe un fundal tensionat, în care ameninţările Teheranului la adresa Israelului se înmulţesc periodic odată cu intensificarea programului nuclear iranian, iar relaţiile dintre Turcia şi Israel cunosc o perioadă de îngheţ total, pe fondul incidentului legat de flotila propalestiniană în urma căruia nouă cetăţeni turci au fost ucişi de militari israelieni. Cotidianul „Jerusalem Post“ anunţă că vizita liderului israelian va fi dominată de accidentul unui elicopter israelian, produs în iulie în Munţii Bucegi, soldat cu moartea a şase militari israelieni şi a unui român. În acest context, Shimon Peres va fi însoţit la Bucureşti de către comandantul forţelor aeriene israeliene, generalul Ido Nehushtan, şi de alţi zece ofiţeri, piloţi de elicoptere Yasour. Cel mai probabil, aceştia îl vor însoţi pe Peres pentru a definitiva termenii acordului româno-israelian semnat de Ministerele Apărării din cele două ţări, la data de 29 mai 2000, document care permite antrenamentul forţelor aeriene israeliene în spaţiul aerian al României. De asemenea, programul lui Peres include participarea în după-amiaza zilei de astăzi la ceremonia religioasă organizată la cea mai mare sinagogă din Bucureşti, împreună cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti şi membri ai Guvernului român. În cadrul acestui serviciu religios vor fi aprinse şapte lumânări, câte una pentru fiecare dintre victimele tragediei, cei şase militari israelieni şi unul român.
Dineu la Cotroceni
Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER), deputatul Aurel Vainer, citat de Mediafax, a declarat că şeful statului român, Traian Băsescu, va oferi în această seară la Palatul Cotroceni un dineu în onoarea preşedintelui israelian, Shimon Peres, după convorbirile oficiale pe care cei doi le vor avea în cursul dimineţii. „Facem o comemorare mâine după-amiază (joi după-amiază - n.r.), la 15.30, la sinagoga mare din Vasile Adamache. Este întâlnirea dintre domnul preşedinte (Shimon Peres - n.r.) cu membrii comunităţilor evreieşti din România. Cu acest prilej, se face o comemorare a victimelor israeliene şi a membrului echipajului din România care au căzut atunci (în accidentul unui elicopter israelian produs în iulie în Munţii Bucegi - n.r.)“, a afirmat Vainer. Deputatul a mai precizat că Peres urmează să se întâlnească astăzi după-amiază cu premierul Emil Boc, iar mâine-dimineaţă cu preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Roberta Anastase şi, respectiv, Mircea Geoană. Vizita lui Peres la Bucureşti survine la o lună distanţă faţă de întâlnirea de la Bucureşti dintre Traian Băsescu şi liderul Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, căruia liderul de la Cotroceni i-a spus că România susţine reluarea negocierilor directe între palestinieni şi Israel.
SURSA :WWW.CURENTUL.RO
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one