Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Pentru prima data, banca centrala a SUA se declara ingrijorata de criza din Grecia.

23 martie 2010

Scenariul cel mai pesimist: o panica generalizata care ar alunga investitorii
de Dan Popa HotNews.ro
Marţi, 23 martie 2010, 11:51 Economie | Finanţe & Bănci

Pentru prima oara un sef al Bancii Centrale a SUA (Fed) s-a aratat preocupat de consecintele crizei din Grecia asupra economiei Statelor Unite. Scenariul cel mai pesimist evocat de oficialul american ar fi cel in care ar izbucni o panica generalizata pe piata datoriilor statelor europene. Criza greaca ar putea afecta direct economia Statelor Unite, a declarat luni seara, Dennis Lockhart, presedintele Fed Atlanta, citat de AP.
Uniunea Europeana este prima piata de desfacere pentru produsele americane
“Eu vad in trei feluri cum criza greaca ar putea afecta direct economia Statelor Unite”, a declarat Lockhart, intr-un discurs la Naples, in statul Florida (Sud-Estul Statelor Unite).

„In primul rand, daca tari ale Uniunii Europene trebuie sa prevada ajustari la problemele lor de ordin bugetar, acestea ar putea impiedica cresterea in zona euro si exporturile americane spre aceasta regiune”, a declarat Lockhart, care a adaugat ca Uniunea Europeana este prima piata de desfacere pentru produsele americane.
Criza provoaca aprecierea dolarului, reducand competitivitatea exporturilor SUA
In al doilea rand, daca criza provoaca o miscare de refugiu de capitaluri asupra dolarului in detrimentul euro, aprecierea monedei americane ce ar putea sa rezulte din aceasta risca „sa faca rau competitivitatii exporturilor americane”, potrivit lui Lockhart.

„Al treilea punct este posibilitatea ca criza bugetara greaca sa provoace un mare soc pe pietele financiare. Acesta ar putea sa se manifesteze in sistemul bancar sau sub forma unei miscari de retragere generala (a investitorilor) de pe piata unor state”, a adaugat el.

Lockhart este primul oficial al Fed care marturiseste deschis temeri atat de puternice asupra situatiei financiare a statului grec. Vezi aici intreaga lui declaratie facuta in Florida.

sursa http://economie.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one