Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

„Până în 1989 aţi avut un stăpân - Rusia, acum aveţi altul”

„Până în 1989 aţi avut un stăpân - Rusia, acum aveţi altul”


Carmen Gavrilă, Radio România
Luni, 22 Februarie 2010
CE SPUN „DUŞMANII SCUTULUI” DESPRE ROMÂNIA. Comentatorii iranieni spun că Teheranul nu are de ce să tragă cu rachete spre Europa, cu atât mai puţin spre România, pe care o consideră doar un pion al Statelor Unite.

Vestea că România va găzdui componente ale scutului antibalistic american, destinat în mod explicit apărării împotriva unui eventual atac cu rachete lansate din Iran, nu a provocat cine ştie ce reacţii oficiale la Teheran. Ştirea a fost prezentată de cam toate ziarele, agenţiile de presă şi televiziunile iraniene, dar fără să cuprindă acuzaţii dure la adresa României. Înfierate au fost, mai ales, Statele Unite.

În schimb, părerile analiştilor iranieni contactaţi de EVZ oscilează între nepăsare şi acuzaţii de supunere faţă de „puterile străine”.

„Un simplu pion american”

„Propaganda Statelor Unite împotriva Iranului a crescut în intensitate, şi asta doar ca să poată justifica instalarea scutului antirachetă. România este un simplu pion. Până în „1989 aţi avut un stăpân - Rusia, acum aveţi altul”, acuză Hamed Esmaili, de la ziarul conservator „Kayhan”.

„Iranul este singur împotriva tuturor de zeci de ani şi tot nu s-a plecat în faţa nimănui, aşa că mi se pare ruşinos un asemenea compromis, Iranul a fost întotdeauna prietenos cu România”, adaugă jurnalistul.

Hagi, Mutu, tractoare şi cam atât

Hamed Esmaili afirmă că puţini iranieni îşi mai aduc aminte de România, deşi, în trecut, relaţiile economice dintre cele două ţări erau excelente. Acum, în afară de Hagi şi Mutu, şi tractoare, iranienii nu ştiu mai nimic despre România, ba chiar unii cred că încă este o ţară comunistă. „România nu este decât unul dintre sateliţii SUA, care face jocurile Statelor Unite”, consideră Esmaili.

„Fiecare ţară are dreptul să facă ce vrea”

Tabăra pro-reformistă nu a dat mare atenţie ştirii că România se va număra printre ţările care vor găzdui elemente ale scu tului american antirachetă. Mohsen Rezaie, de la ziarul „Etemaad-e Melli”, spune că fiecare ţară are dreptul să facă ce consideră de cuviinţă. „Lângă voi sunt ruşii. Ştim cu toţii că URSS a dispărut, dar Rusia a rămas. Nici iranienii nu iubesc în mod deosebit Rusia, chiar dacă guvernul nostru este protejat de Moscova în Consiliul de Securitate ONU. Este o protecţie condiţionată: când nu vor mai avea nevoie, ne vor arunca ca pe un pantof vechi”, e de părere Mohsen Rezaie.

Acesta apreciază că toată vâlva creată în Iran în legătură cu scutul american antirachetă este doar parte a propagandei antiamericane şi că, de fapt, scutul este contra Rusiei, nu împotriva Iranului.

Interesele SUA din zonă, primele vizate în caz de atac

Dacă SUA vor ataca Iranul, regimul de la Teheran va riposta, dar asta nu înseamnă implicit că aliaţii Washingtonului din Europa vor fi în pericol, susţine Rezaie.

„Să fim serioşi, de ce ar ataca Iranul Europa? Chiar şi în cazul unui atac american asupra Iranului, din cauza programului nuclear, guvernul de la Teheran poate să reacţioneze mult mai eficient împotriva intereselor americane de aici din zonă, decât să arunce rachete spre Europa: de exemplu, poate fi blocată strâmtoarea Ormuz, pe unde trece tot petrolul arab, sau pot fi activate Hezbollahul şi Hamasul ca să dea bătăi de cap Israelului”, explică Mohsen Rezaie.

OPINIE

Teheranul, un partener vechi, nu un nou inamic

„SUA dezinformează lumea. Iranul nu reprezintă niciun pericol pentru Europa şi România”, atrage atenţia Mahmud Moqaddam, de la cotidianul conservator „Resalat”. „Da, rachetele noastre sunt avansate, dar nu avem nicio intenţie să atacăm pe cineva”, dă asigurări Moqaddam.

„Dacă te uiţi la istoria recentă a republicii islamice, noi nu am atacat niciodată pe nimeni. Şi în războiul cu Irakul, Saddam a fost cel care ne-a atacat, cu sprijin european şi american. Noi dezvoltăm tehnologii militare doar în scopuri defensive şi ţineţi cont că liderul suprem, ayatollahul Khamenei, a dat o fatwa în care se spune clar că utilizarea de arme de distrugere în masă, inclusiv nucleare, este neislamică, iar pentru noi asta e literă de lege” completează Mahmud Moqaddam.

Adio, relaţii economice!

România nu este văzută neapărat ca un duşman, ci doar ca un stat care se aliază cu cine poate pentru a-şi asigura securitatea. Relaţiile sale economice cu Iranul pot fi însă afectate de găzduirea elementelor scutului. Eloheh Koulaei, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Teheran şi expert în spaţiul esteuropean, consideră că relaţiile bilaterale amorţite se vor răci şi mai mult.

„Şi în vremea şahului, dar mai ales după revoluţia islamică, România era o prezenţă economică binecunoscută în Iran. Acum, relaţiile economice sunt aproape inexistente, iar ultima mişcare cu scutul nu are cum să îmbunătăţească situaţia. Dar fiecare ţară e liberă să îşi facă ce alianţe vrea şi ce consideră că este în interesul său strategic”, adaugă Koulaei.

NOSTALGIC

Bloggerul care nu l-a uitat pe Ceauşescu

Ultraconservatorii iranieni au acum pe cap probleme mai mari decât unde amplasează administraţia de la Washington scutul antirachetă, în condiţiile în care mişcarea „verde” nu s-a potolit pe străzi. Reza Ruzbehani are un blog cu mesaj ultraconservator, îl sprijină pe preşedintele Mahmoud Amhadinejad. A ieşit în stradă ca să îi pună la punct pe „huliganii ăia cu banderole verzi”, spune el, referindu- se la tinerii care nu au acceptat rezultatul alegerillor prezidenţiale de anul trecut.

„Uite ce aţi obţinut de la americani: v-au făcut colonia lor, la fel ca pe bulgari. După ce l-aţi omorât pe Ceauşescu v-aţi ales cu o societate ca a americanilor, cu crime, droguri, corupţie, dezmăţ, filme indecente. V-aţi pierdut suveranitatea şi v-aţi vândut marilor puteri”, spune Ruzbehani.

„În vremea lui Ceauşescu eraţi prietenii musulmanilor, iar Ceauşescu îi ajuta pe palestinieni, acum luptaţi împotriva musulmanilor şi sprijiniţi agresiunea americană”, acuză bloggerul ultraconservator.

„După ce l-aţi omorât pe Ceauşescu v-aţi ales cu o societate ca a americanilor, cu crime, droguri, corupţie, dezmăţ, filme indecente.”
REZA RUZBEHANI, blogger iranian
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one