Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Obama se intalneste cu Dalai Lama

Obama se intalneste cu Dalai Lama


O eventuala intalnire a presedintelui american Barack Obama cu liderul spiritual tibetan Dalai Lama ar putea duce la un conflict de proportii intre SUA si China. De ce e atat de deranjata China si ce au de castigat americanii de pe urma acestui tete-a-tete?

Casa Alba a confirmat zvonul potrivit caruia Obama se va intalni cu liderul tibetan de religie budista, exilat de Beijing pentru separatismul sau prin care s-a proclamat lider al regiunii. |ntrevederea celor doi vine la scurt timp dupa ce China a criticat Washingtonul pentru livrarea de armament in valoare de 6,4 miliarde de dolari catre Taiwan, insula auto-guvernata careia Beijingul nu ii recunoaste legitimitatea. Reactia dura a presedintelui chinez Hu Jintao, care i-a dat un ultimatum lui Obama sa nu se intalneasca cu liderul tibetan, reflecta adancirea tensiunilor intre prima si a treia economie mondiala a lumii.Purtatorul de cuvant al ministerului de externe chinez, Ma Zhaoxu, a declarat agentiei Xinhua ca Guvernul 'se opune cu fermitate oricarui contact cu Dalai, in orice forma si sub orice pretext'. Oficialul de la Beijing a afirmat pe un ton amenintator ca intalnirea lui Obama cu liderul spiritual tibetan nu este deloc in interesul SUA, mai ales in aceste vremuri dificile in care americanii incearca sa isi revina din recesiune. Mai mult, in timpul intalnirii din noiembrie dintre liderul chinez si Obama, acesta le-a cerut americanilor "sa tina cont de sensibilitatile problemei tibetane".

|n replica, departamentul de comunicare al Casei Albe a precizat ca planurile presedintelui SUA raman neschimbate. "Liderul american i-a comunicat omologului sau chinez in cadrul vizitei sale de anul trecut ca se va intalni cu Dalai Lama, iar intentia sa ramane valabila", a amintit purtatorul de cuvant Bill Burton. "Ca sa fim clari, Statele Unite considera Tibetul drept parte a Republicii Populare Chineze", a specificat oficialul de la Washington, care a adaugat: "Ne ingrijoreaza respectarea drepturilor omului si tratamentul autoritatilor chineze la adresa tibetanilor. Solicitam guvernului Chinez sa protejeze traditiile religioase si culturale unice ale acestor oameni". Casa Alba a mai mentionat ca se asteapta ca relatia sa cu China sa fie suficient de matura pentru ca probleme comune precum climatul, economia globala sau chiar chestiuni de politica externa sa se discute franc, iar aspectele asupra carora cele doua parti nu cad de-acord sa poata fi rezolvate.

Totusi, toamna trecuta, cand Dalai Lama a vizitat SUA, Obama a refuzat intalnirea cu acesta tocmai pentru a evita furia Chinei, in preajma vizitei sale la Beijing din luna noiembrie. |nsa daca tinem cont si de incidentele din ultima perioada, intrevederea celor doi ar putea compromite relatiile bilaterale americano-chineze. De curand, secretarul de stat american Hillary Clinton a acuzat dur China de cenzura pe care o impune paginilor de internet. Tot saptamana trecuta, SUA au livrat armament Taiwanului, provincie auto-gruvernata despre care China sustine ca este "rebela si nelegitima". Imediat, autoritatile de la Beijing au decis sa intrerupa orice relatie militara cu Statele Unite si a impus sanctiuni drastice producatorilor americani de armament. Dar reactia nu vine ca o noutate. Comunistii au criticat constant de-a lungul timpului orice intalnire a unui lider mondial cu notorieritate cu Dalai Lama. Potrivit Reuters, in 2007, in pofida obiectiilor vehemente, presedintele George W. Bush a avut o intalnire privata cu liderul tibetan, si, mai mult, i-a acordat cel mai inalt Ordin civil, chiar in fata Congresului. Atunci, China a caracterizat evenimentul drept o farsa. Cu zece ani mai devreme, Bill Clinton a purtat un dialog informal cu Dalai Lama la Casa Alba. Dupa intalnirea de acum doi ani cu presedintele francez, Nicolas Sarkozy, chinezii au promis sanctiuni economice impotriva Hexagonului, insa nici pana astazi acestea nu s-au concretizat.

China considera problemele suveranitatii provinciilor Tibet si Taiwan "de interes maxim", dupa cum sustin guvernantii de la Beijing, citati de New York Times. Putine lucruri infurie tara mai mult decat interventia altor state in aceste chestiuni. Tibetul, dintotdeauna o problema sensibila a Partidului Comunist, a devenit chiar mai mult decat atat dupa declansarea unei presiuni tot mai mari asupra regiunii din vestul Chinei din martie 2008. Cea mai recenta intalnire intre reprezentantii lui Dalai Lama si oficialii chinezi a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute. A noua runda de negocieri, incepute din 2002, s-a incheiat cu respingerea oricarei forme de autonomie pentru locuitorii provinciei. "Dalai Lama nu este reprezentantul legal al celor sase milioane de tibetani din China, iar conducerea republicii va discuta numai despre statutul acestui om, si nu despre viitorul Tibetului", a declarat la finalul intalnirii oficialul chinez Zhu Weiqun.

|n varsta de 74 de ani, Dalai Lama a parasit Tibetul in 1959 dupa o revolta esuata impotriva fortelor Partidului Comunist Chinez, care au invadat regiunea noua ani mai devreme. El si-a exprimat dorinta de a obtine o autonomie reala pentru Tibet, sub suveranitatea Chinei, insa Beijingul a afirmat ca pretentiile sale pun in pericol intergritatea si independenta statului.

"Cred ca aceasta discutie reflecta nervozitatea problemei tibetane. Tot mai multe tari din lumea intreaga isi dau seama ca exista o problema reala, iar China ar trebui sa ia masuri in acest sens", a declarat pentru Reuters Thubten Samphel, purtatorul de cuvant al Guvernului exilat al Tibetului, stabilit in nordul Indiei, in provincia Dharamsala.

sursa http://www.businessmagazin.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one