Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Întâlnire Băsescu - Obama

2 aprilie 2010

Traian Băsescu se va înâlni, joi, cu Barack Obama cu ocazi semnării, la Praga, a noului tratat START.
Obama va discuta cu preşedintele român Traian Băsescu şi cu premierii Poloniei şi Ungariei, Donald Tusk şi Gordon Bajnai, a precizat CTK, citând surse diplomatice din Praga, relatează NewsIn. Liderul american s-ar putea întâlni cu lideri din Bulgaria, Croaţia, Cehia, Slovacia, Slovenia şi statele baltice, potrivit sursei.
Obama va reveni la Praga la un an de la discursul pe tema combaterii proliferării nucleare, care a pus bazele noului tratat START.

Întrevederea dintre preşedintele american şi Traian Băsescu are loc la câteva zile după ce Consiliul Suprem de Apărare al Ţării (CSAT) a aprobat achiziţionarea de către Ministerul Apărării a 24 de avioane americane de tip F16 second-hand, pentru care, potrivit reprezentanţilor instituţiei, statul român ar urma să plătească circa 1,3 miliarde de dolari. Ar fi doar prima etapă a unui contract mai mare care ar mai prevede achiziţia a încă 24 de avioane multi-roll F16 noi, iar ulterior al unor aparate de tip F35.

În urmă cu două luni, acelaşi CSAT a aprobat amplasarea pe teritoriul României a unor elemente ale scutului american anti-rachetă, decizie care a stârnit nemulţumiri la Moscova.

Noul acord START II (Strategic Arms Reduction Treaty) va fi semnat, joi, la Praga, de către preşedintele american, Barack Obama, şi cel rus, Dmitri Medvedev. Acordul limitează numărul de focoase nucleare la câte 1.500 de fiecare parte, ceea ce înseamnă cu circa 30% mai puţin faţă de plafonul deţinut în prezent. Precedentul acord START fusese semnat în 1991.
sursa http://www.romanialibera.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one