Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Noul tratat START privind reducerea arsenalelor nucleare american si rus va fi semnat joi la Praga

6 aprilie 2010

de Alina Neagu HotNews.ro
Marţi, 6 aprilie 2010, 9:13 Actualitate | Internaţional

Noul tratat START privind reducerea arsenalelor nucleare american si rus ar urma sa fie semnat joi, la Castelul Praga din capitala Cehiei, in jurul pranzului (ora 13:00, ora Romaniei), de presedintii Barack Obama si Dmitri Medvedev, a anuntat agentia CTK, citand o "sursa diplomatica", potrivit Mediafax.

De altfel, Administratia Obama se pregateste sa anunte marti o reducere spectaculara a arsenalului sau nuclear. Purtatorul de cuvant al presedintelui Barack Obama, Robert Gibbs, a anuntat luni ca administratia va face marti o foarte asteptata actualizare a strategiei nucleare americane, prima dupa 2002, potrivit Agerpres. Anuntul va preceda cu doua zile semnarea noului acord de dezarmare START de catre presedintele american si omologul sau rus, Dmitri Medvedev.

SUA va anunta marti o importanta reducere a arsenalului nuclear

SUA si Rusia s-au pus de acord inca de luna trecuta sa isi reduca arsenalul nuclear la 1.550 de ogive fiecare, iar semnarea tratatului START intre cele doua tari vine cu o saptamana inaintea summit-ului de la Washington, la care Barack Obama a invitat 40 de sefi de stat pentru a discuta despre securitate si neproliferarea armamentului nuclear, in perioada 12-13 aprilie.

Programul summitului americano-rus de la Praga a fost finalizat la sfarsitul saptamanii trecute si va fi comunicat oficial zilele urmatoare, mai precizeaza agentia ceha CTK. Ceremonia oficiala de semnare a tratatului ar urma sa aiba loc in Sala Spaniola a Castelului Praga din capitala ceha, o sala in stil renascentist cunoscuta pentru decoratiunile de stuc aurit.

Tratatul va inlocui vechiul acord semnat in 1991 si care a expirat la 5 decembrie 2009. Semnarea lui va fi precedata de o discutie intre cei doi sefi de stat.

Dmitri Medvedev va sosi la Praga miercuri, in jurul orei 19.15 (20.15, ora Romaniei) si va discuta in aceeasi seara cu omologul sau ceh, Vaclav Klaus. El va parasi capitala ceha joi dupa-amiaza, dupa conferinta de presa si dejunul solemn prevazute la finalul ceremoniei de semnare a tratatului START, precizeaza agentia CTK.

La randul sau, Barack Obama se va intalni joi cu 11 lideri din Europa Centrala si de Est, printre care si seful statului roman. Inainte de a pleca la Washington, el va discuta vineri dimineata cu Vaclav Klaus.
sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one