Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

În ce măsură este Spania în situaţia Greciei

Autor: Valentin Vioreanu
Publicat: 5 Mai 2010
Vizionari: 282;

Comentariile privind o eventuală desfiinţare a zonei euro se intensifică din ce în ce mai mult şi, ceea ce este şi ma interesant, este că vocile care merg în jurul acestei idei sunt ale unor economişti cu greutate, cum ar fi Joseph Stiglitz sau Nouriel Roubini. Acestea sunt dublate şi de tot felul de zvonuri legate de situaţia bugetară a Spaniei, despre care se spune, tot mai mult, că are o situaţie asemănătăare cu cea a Greciei.

Moneda euro ar putea fi desfiinţată dacă Europa nu reuşeşte să-şi rezolve problemele instituţionale fundamentale, evidenţiate de criza din Grecia, a declarat Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru economie, în timp ce Nouriel Roubini a declarat de curând pentru Bloomberg că situaţia Spaniei este apropiată de cea a Greciei în măsura în care se confruntă cu o lipsă de competitivate şi cu un deficit bugetar mare.

Zona euro trebuie să se reformeze, pentru a putea face faţă unei viitoare crize, după ce slăbiciunile regiunii au fost scoase în evidenţă de problemele bugetare din Grecia, declara şi miliardarul american George Soros în urmă cu ceva timp.

Pe pieţele de capital au circulat, marţi, zvonuri potrivit cărora Spania a început discuţii secrete cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru un împrumut de 280 de miliarde de euro, însă premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero le-a calificat "nebunie curată", iar Fondul a dat asigurări, marţi, că "nu există nicio urmă de adevăr" în zvonurile apărute.

Cu puţin înainte ca Joseph Stiglitz să afirme că moneda euro ar putea fi desfiinţată în cazul în care Europa nu va reuşi să-şi pună la punct probleme instituţionale, secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Angel Gurria, a declarat că Situaţia Spaniei şi Portugaliei nu poate fi comparată cu cea a Greciei întrucât "Spania are un raport datorie/PIB la aproximativ jumătate din cel al Greciei, aşadar este evident o situaţie total diferită". Acesta a adăugat că Spania a cunoscut patru sau cinci ani de excedente bugetare înainte de criză.

Reamintim că Agenţia de rating Moody's a publicat în luna decembrie a anului trecut o ediţie a raportului de prognoză economică pe 2010, în care a introdus secţiunea "Misery Index", care cuprinde un clasament al ţărilor care vor ridica probleme în 2010 în ceea ce priveşte rata şomajului şi deficitul public. Spania s-a clasat pe primul loc în acest top, fiind statul care ar putea pune cele mai mari probleme în 2010.

Cifrele

Grecia - datorie publică de 115,1%, Spania - datorie publică de 53,2% din PIB

Grecia - deficit bugetar de 13,6%, Spania - deficit bugetar de 11,2% din PIB.
sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one