Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Mullen: „SUA are pregătit un plan de atac împotriva Iranului“

3 aug 2010

Scris de Sebastian Rusu
Refuzul regimului radicalist al preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad de a se supune controlului comunităţii internaţionale în privinţa programului nuclear pe care Teheranul îl dezvoltă din 1978 tensionează şi mai mult fragilul echilibru din Orientul Mijlociu pe fondul ameninţărilor explicite adresate însăşi existenţei statului Israel în ultimii ani, de oficialii iranieni. În acest sens, şeful Statului Major Interarme al SUA, amiralul Michael Mullen, a declarat că oficialii Pentagonului au un plan de acţiune în cazul în care Teheranul se dotează cu arme nucleare deşi este extrem de preocupat de consecinţele pe care le-ar putea avea o asemenea lovitură militară. Potrivit înaltului oficial american, „o acţiune militară împotriva Iranului ar putea avea consecinţe nedorite care sunt dificil de anticipat într-o zonă incredibil de instabilă“. „Statele Unite nu pot lăsa însă Teheranul să se doteze cu arma nucleară. Pentru a fi complet sincer, şi o opţiune, şi cealaltă mă îngrijorează mult“, a afirmat Mullen jurnaliştilor postului NBC.

Războiul preventiv, o ultimă soluţie?

Pe de altă parte, în faţa opţiunii militare, şeful Statului Major Interarme al SUA a pledat în chestiunea iraniană în favoarea sporirii eforturilor diplomatice ale comunităţii internaţionale de a impune sancţiuni dure Republicii Islamice pentru a-şi abandona programul nuclear. În faţa unei asemenea alternative, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad şi-a schimbat radical optica discursului său în privinţa Washingtonului, propunând ieri un dialog „faţă în faţă şi ca de la bărbat la bărbat“ cu preşedintele american Barack Obama, pentru a discuta despre „probleme mondiale“. „Sunt pregătit să mă aşez la masă cu Obama, faţă în faţă, ca de la bărbat la bărbat, pentru a discuta liber despre problemele mondiale în faţa presei şi pentru a vedea care este cea mai bună soluţie“, a spus preşedintele Iranului. Pe de altă parte, presa internaţională a punctat faptul că intenţia Israelului de a ataca Iranul a fost scoasă la iveală după accidentul elicopterului israelian din România.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one