Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Moscova, sub asediul smogului

10 aug 2010

Scris de Cristiana Oproescu
Incendiile de pădure şi fumul din aceste zile ameninţă sănătatea şi siguranţa cetăţenilor capitalei ruse care se confruntă cu cel mai mare dezastru ecologic din ultimii 50 de ani. În acest sens, oficiali ai serviciilor de meteorologie i-au avertizat pe locuitorii Moscovei că în decursul zilei de astăzi problemele vor fi tot mai mari, rafalele de vånt făcånd ca vizibilitatea să scadă la 100 de metri. Mai mult decåt atåt, oamenii sunt sfătuiţi să poarte în continuare măşti de protecţie, pentru că indicii de poluare sunt de trei ori mai mari decåt pragul de alertă, declara Elena Lezina, oficial din cadrul observatorului pentru calitatea aerului. Moscova este afectată încă de săptămåna trecută de fumul dens care provine din partea de vest a ţării, unde 52 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza incendiilor de pădure.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one