Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Mai multe ţări vor intra în incapacitate de plată

Mai multe ţări vor intra în incapacitate de plată
24-feb-2010

Mai multe ţări vor intra probabil în incapacitate de plată a datoriilor de stat în următorii ani, iar investitorii vor forţa autorităţile din Statele Unite să reducă cheltuielile publice, anticipează Kenneth Rogoff, fost economist-şef al FMI şi profesor la Universitatea Harvard.

În urma crizelor bancare, vedem de obicei mai multe defaulturi suverane, să zicem în câţiva ani. Anticipez că asta se va întâmpla din nou", a afirmat Rogoff, prezent marţi la un forum pe teme economice în Tokyo.

Pieţele financiare vor determina la un moment dat creşterea dobânzilor, iar statele europene cu probleme, precum Grecia şi Portugalia, vor avea "multe dificultăţi", consideră Rogoff.

" Este foarte, foarte greu să determinăm momentul, dar se va întâmpla. În ţările bogate, precum Germania, Statele Unite şi poate Japonia, vom vedea creştere economică lentă. Vor strânge cureaua când vor fi lovite de problema dobânzilor. Vor face faţă ", anticipează economistul.

Datoriile publice şi deficitele bugetare sunt urmărite tot mai atent la nivel mondial, după ce au crescut puternic în volum în timpul crizei financiare şi recesiunii, pe fondul creşterii cheltuielilor şi scăderii veniturilor bugetare.

Temerile legate de capacitatea Greciei de a se finanţa şi de a-şi respecta obligaţiile faţă de creditori au lovit sever pieţele financiare din ianuarie, când guvernul de la Atena a anunţat creşterea deficitului bugetar la 12,7% în 2009, de peste trei ori mai mult decât indicau estimările oficiale.

Rogoff a caracterizat politica fiscală a Japoniei drept "scăpată de sub control". Japonia are cea mai mare datorie publică din lume, care depăşeşte de aproape două ori mărimea economiei
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one