Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Iranul este principalul motiv de ingrijorare pentru securitatea mondiala

Iranul este principalul motiv de ingrijorare pentru securitatea mondiala
7-feb-2010
Iranul este principalul motiv de ingrijorare pentru securitatea mondiala - consilierul national pentru securitate al SUA
de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 6 februarie 2010, 19:41 Actualitate | Internaţional

Programul nuclear iranian si intrebarile pe care le ridica reprezinta in prezent principalul motiv de ingrijorare pentru securitatea colectiva, a declarat sambata consilierul national pentru securitate al Statelor Unite, James Jones, citat de AFP.

Din cauza acestei chestiuni, "o cursa de inarmare nucleara in Orientul Mijlociu precum si o accentuare a proliferarii militare atomice in intreaga lume sunt in discutie. Nu vad in prezent un motiv mai mare de ingrijorare pentru securitatea noastra colectiva", a apreciat fostul general american.

"Teheranul trebuie sa-si asume responsabilitati sau se va expune la sanctiuni si mai puternice si la o izolare si mai accentuata", a declarat el, in cadrul celei de-a 46-a conferinte anuale privind securitatea, organizata la Munchen.

In ziua precedenta, ministrul iranian al Afacerilor Externe, Manoucher Mottaki, afirmase ca un acord final privind imbogatirea uraniului in afara tarii este foarte aproape.

Fara a face vreo referire la declaratia lui Mottaki, Jones a precizat ca "usa diplomatiei ramane deschisa, in ciuda reticentelor evidente ale Iranului care sunt, de altfel, de neinteles".

Dar, a avertizat el, "vom accentua presiunile asupra Iranului".

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, care a participa la dezbaterea privind securitatea mondiala si a Europei, a afirmat ca este "complet inacceptabil ca o tara sa se doteze cu arma nucleara in aceasta regiune, nici Iranul si nici alta tara".

Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, declarase marti ca tara sa este dispusa sa schimbe uraniul slab imbogatit pe care il detine (3,5%) pentru un combustibil puternic imbogatit (20%).

De la aceeasi tribuna, ministrul german al Afacerilor Externe, Guido Westerwelle, a subliniat ca "diferendurile asupra programului nuclear iranian nu reprezinta un subiect regional, ci unul global".

"Iranul are dreptul sa utilizeze pasnic atomul. Mana noastra ramane intinsa dar nu exista niciun raspuns pana in prezent. (...) Este necesar ca Iranul sa-si traduca vorbele in fapte", a subliniat el.

Joi, Romania a acceptat invitatia Statelor Unite de a participa la sistemul american antiracheta, care este destinat interceptarii si distrugerii rachetelor lansate din state precum Coreea de Nord si Iran.
sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one