Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Intervenţia militară israeliană, sub lupa marilor puteri

2 iunie 2010

Autor: Paul Ciocoiu
ONU vrea o anchetă imparţială după incidentul petrecut acum două zile în largul coastelor Fâşiei Gaza, în timp ce statul evreu se confruntă cu un val extern de dezaprobare.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a cerut, ieri, lansarea unei anchete internaţionale transparente în cazul intervenţiei militare israeliene asupra unui convoi umanitar şi a somat statul evreu să elibereze imediat navele sechestrate şi pasagerii deţinuţi. SUA, protectorul tradiţional al Israelului la ONU, s-au luptat, luni seară, în cursul reuniunii de urgenţă care a durat 12 ore, cu reprezentanţii Turciei pentru a evita o declaraţie finală mult mai dură împotriva aliaţilor din Orientul Mijlociu.

Liga Arabă urmează să îşi prezinte astăzi poziţia privind incidentul soldat în cursul nopţii de duminică spre luni cu nouă morţi, din care cel puţin patru sunt turci. În Europa, mai mulţi oficiali, printre care şi premierul francez Francois Fillon, au cerut ieri eliberarea cetăţenilor europeni aflaţi în custodia autorităţilor israeliene, printre care 30 de greci şi 28 de britanici.

Turcia nu a renunţat la tonul ferm, comparând asaltul comandourilor israeliene cu un „act de banditism sau piraterie”. Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a cerut comunităţii internaţionale să „pedepsească” Israelul pentru ceea ce a calificat drept „un masacru sângeros”. Presa turcă a denunţat unanim operaţiunea, subliniind că Israelul „şi-a de păşit limitele”, în timp ce publicaţiile arabe au acuzat „crime de război”.

Ziarele israeliene, la rândul lor, au scris despre „capcana” în care a căzut statul evreu, referindu- se la lovitura de imagine primită odată cu asaltul de luni dimineaţă.

„Povară pe umerii SUA”

Un ofiţer de rang înalt din marina israeliană a avertizat însă că, în pofida situaţiei tensionate în care se găseşte ţara sa, armata va interveni la fel de ferm şi asupra altor două nave cu ajutor umanitar care se apropie de coastele Fâşiei Gaza.

Audiat ieri de Comisia de politică externă şi de apărare din Knesset, la o zi după incident, şeful Mossad, Meir Dagan, i-a avertizat pe parlamentarii israelieni că Israelul „devine treptat o povară pe umerii Statelor Unite”.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one