Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Grecia va primi un ajutor de 110 MILIARDE DE EURO

3 mai 2010

Grecia va beneficia in urmatorii trei ani de un pachet financiar comun UE-FMI in valoare de 110 miliarde de euro, un ajutor financiar fara precedent din care statele din zona euro vor achita 80 de miliarde de euro, un efort fata de care Atena trebuie sa se achite prin masuri de austeritate severe.

PUBLICITATE:

Statele europene vor debloca anul acesta 30 de miliarde de euro, la o dobanda de 5%. Prima transa ar putea interveni inainte de 19 mai, in conditiile in care programul prevede ca Grecia sa primeasca in 2010 imprumuturi de 45 de miliarde de euro.

FMI a promis ca va aproba saptamana acesta partea care ii revine din imprumut, adica 30 de miliarde de euro, potrivit NewsIn.

Acest pachet de salvare financiara, aprobat duminica de ministrii de finante din Eurogrup, a fost necesar pentru a evita un faliment la nivel de stat in Grecia, care are o datorie uriasa de peste 300 de miliarde de euro si in prezent este in incapacitate de a se mai imprumuta pe pietele financiare, intrucat acestea cer o rata a dobanzii prea ridicata (9%).

Sefii de stat si de guvern din zona euro se vor reuni in summit extraordinar vinerea viitoare (7 mai), la Bruxelles, pentru a aproba procedura si a trage primele concluzii de pe urma crizei.

Planul international de salvare este de o valoare fara precedent la nivel mondial, a declarat duminica premierul elen Georgios Papandreou. Europa s-a miscat greu, dar n-a avut incotro, de teama ca se vor contamina si Portugalia si Spania, ceea ce ar da peste cap intreaga zona euro.

Germania, mult timp reticenta, a acceptat in cele din urma sa plateasca si va avea contributia cea mai importanta, esalonata pe trei ani, de 22,4 miliarde de euro.

Ministrul finlandez de finante Jyrki Katainen nu a ezitat sa compare Grecia cu banca americana Lehman Brothers, aflata la originea crizei mondiale. "Daca va cadea, economia europeana se va zdruncina serios", a avertizat el.

Aprobarea programului de imprumuturi intervine dupa negocieri intense cu Atena, care si-a luat angajamentul ca va aplica o masuri de austeritate de o duritate fara precedent. Functionarii publici nu vor mai primi al 13-lea si al 14-lea salariu, iar TVA-ul va mai creste cu 2 procente fata de 21% cat e in prezent. Grecii vor inghiti cu greu probabil aceasta pilula amara, vazandu-si puterea de cumparare scazand si mai mult.

Marea centrala sindicala a functionarilor spune ca salariile acestora vor scadea, la fel si pensiile, cu pana la 35%, si a anuntat deja ca se va opune masurilor antisociale anuntate de guvern.
sursa http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one