Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Germania propune Rusiei sa se retraga din Transnistria

23 iunie 2010


Germania a propus Rusiei sa-si retraga trupele din Transnistria, scrie Hotnews, citand Nezavisimaia gazeta. Numai atunci Europa ar putea sa reanalizeze impreuna cu Moscova arhitectura de securitate de pe continent foarte probabil in cadrul viitorului Comitet Politic si de Securitate UE-Rusia. Acesta din urma este o propunere avansata la inceputul lunii iunie printr-un memorandum semnat de catre Angela Merkel si Dmitri Medvedev vizand crearea unui “mecanism de management a crizelor” intre UE si Rusia.

Alexander Rarh, expert in cadru unui influent think tank din Berlin-German Council on Foreign relations, considera ca memorandumul semnat la 5 iunie de cancelarul Angela Merkel si presedintele Dmitri Medvedev, este de fapt raspunsul UE la propunerea liderului rus vizand incheierea unui nou tratat asupra securitatii europene.

In viziunea sa una dintre cele mai importante probleme care s-ar putea afla pe agenda viitorului Consiliu UE-Rusia este problema transnistreana. "Haideti sa rezolvam, mai intai, problema prezentei militare a Rusiei in Transnistria, care blocheaza Tratatul privind fortele conventionale din Europa si care afecteaza increderea in regiunea Marii Negre, dupa care vom putea conveni termenii unei arhitecturi comune de securitate", crede Alexander Rarh.

In replica, Konstantin Kosaciov, presedintele comitetului Dumei de stat pentru relatii internationale, a declarat ca in opinia sa, problema unui nou tratat asupra securitatii europene este complet distincta de cea a crearii unui comitet Rusia-UE. "Sunt doua lucruri total diferite: ultima propunere ruso-germana este destinata reglementarii situatiilor de criza. Mecanismul poate fi folosit atat pentru punerea la punct a unei reactii politice comune, cat si pentru adoptarea unor decizii cu caracter practic de mentinere a pacii. Alt mecanism similar nu exista", a mai spus deputatul rus, pentru Nezavisimaia gazeta.
sursa :http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one