Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Funcţionari britanici mai bine plătiţi decât premierul

2 iunie 2010

Autor: Adrian Cochino
Guvernul de la Londra a publicat astăzi, în premieră, o listă cu 172 de funcţionari publici care câştigă peste 150.000 de lire pe an, un salariu mai mare decât cel al premierului David Cameron, care primeşte în prezent 142.500.

E un demers care ar trebui să dovedească determinarea noului executiv de a asigura o disciplină fiscală mai strictă pentru bugetul public, confruntat cu un deficit uriaş. Este şi un pas făcut pentru respectarea promisiunii electorale privind accesul publicului la informaţiile oficiale.

Încrederea electoratului în clasa politică britanică s-a redus semnificativ pe fondul scandalului deconturilor, care a dezvăluit, anul trecut, cheltuielile abuzive din bani publici făcute de parlamentari. Noul guvern a început mandatul cu stângul, după ce secretarul Trezoreriei a fost nevoit să demisioneze în semn de răspuns la un articol din „Daily Telegraph”, care îl acuza de decontareea nejustificată a 40.000 de lire sterline.

Cel mai mare salariu din guvernul britanic - 279.999 de lire (330.000 de euro) este încasat de John Fingleton, şeful Oficiului Concurenţei. Nu se ştie însă cât timp se va mai bucura de acest salariu. Secretarul pentru afaceri, Vince Cable, a subliniat astăzi că statul „nu îşi permite” astfel de măriri salariale.

"A existat o inflaţie masivă a salariilor din sistemul public.“
VINCE CABLE, secretarul pentru afaceri
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one