Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Europa continuă austeritatea, în ciuda obiecţiilor americane

24 iunie 2010

utor: Adrian Cochino
Statele UE, în frunte cu Germania, susţin că reducerile de cheltuieli bugetare sunt o prioritate. SUA se tem însă că austeritatea ar putea încetini creşterea economică globală.

Bugetul de austeritate anunţat marţi, la Londra, continuă seria măsurilor de criză europene şi adânceşte o dispută cu SUA, care spun că reducerea cheltuielilor publice subminează creşterea economică globală. Washingtonul şi Berlinul s-au contrazis deja pe această temă. Despre soluţia pentru ieşirea din criză se va discuta în weekend, la summitul G20 de la Toronto.

Bugetul britanic prevede cele mai dure reduceri de cheltuieli publice de la al doilea Război Mondial, potrivit Institutului pentru Studii Fiscale, un think-tank de la Londra. Decizia e doar ultima dintr-o serie de măsuri anunţate de statele UE, care încearcă să micşoreze deficitele bugetare.

Cel mai clar exemplu a venit de la Germania: un plan de reducere a cheltuielilor în valoare de 80 de miliarde de euro.

Diferenţe de viziune

Strategia UE nu coincide cu cea americană, prin urmare, săptămâna trecută, preşedintele Barack Obama a trimis liderilor G20 o scrisoare în care le-a cerut să nu abandoneze eforturile pentru stimularea creşterii economice. În ceea ce a fost interpretată ca o aluzie la Germania, liderul de la Casa Albă a mai precizat că e îngrijorat de faptul că unele ţări depind în continuare, într-o măsură foarte mare, de exporturi.

În replică, cancelarul Angela Merkel a precizat marţi că reducerea datoriei publice este foarte importantă pentru Germania şi şi-a exprimat opinia cum că austeritatea "nu va frâna creşterea economică globală". Surse din guvernul german, citate de AFP, au spus că Merkel şi Obama au discutat la telefon pe această temă şi că nu există "nicio presiune" din partea Washingtonului.

Obama şi Merkel sunt de acord că SUA şi Germania nu vor renunţa în acelaşi timp la măsurile de stimulare a economiei, a mai spus sursa. Dacă mulţi economişti europeni susţin că reducerea deficitelor este o prioritate, miliardarul George Soros are o altă opinie.

"Germanii îşi trag vecinii spre deflaţie, care ameninţă să provoace o fază lungă de stagnare. Asta conduce la naţionalism, probleme sociale, xenofobie. Democraţia însăşi ar putea fi ameninţată", a spus Soros într-un interviu acordat Reuters.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one