Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Eşec. Budapesta nu a reuşit să adopte măsurile de austeritate bugetară

19 iulie 2010

Ungaria, în pragul unei crize majore: FMI se retrage

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE) au suspendat discuţiile de eva luare cu Ungaria în cadrul acordului de împrumut încheiat la sfârşitul anului 2008, avertizând că guvernul de la Budapesta trebuie să adopte măsuri dure pentru reducerea deficitului bugetar.

Suspendarea discuţiilor înseamnă că Unga ria nu va avea acces la fondurile rămase din pachetul de finanţare în valoare de 20 miliarde euro primit de la FMI şi UE. Negocierile cu instituţiile in ter naţionale creditoare ar fi trebu it să se încheie la începutul săptămânii următoare. Prima consecinţă anticipată este o depreciere rapidă a forintului astăzi, la deschiderea pieţelor financiare, din cauza incertitudi nilor legate de acordul stand-by. Ungaria intenţiona să folosească fondurile rămase ca pe o facilitate de siguranţă, întrucât statul se finanţează de pe pieţele internaţionale încă de anul trecut.

„Într-o piaţă în care atenţia este concentrată asupra deficitelor bugetare şi nivelurilor datoriilor, ţintele de deficit fiscal anunţate anterior, de 3,8% pentru anul acesta şi sub 3% în 2011, rămân referinţe pentru consolidarea necesară şi sustenabilitatea datoriei. Acestea trebuie respectate, dar vor fi necesare măsuri adiţionale. Consolidarea sustenabilă va necesita măsuri durabile, care să nu distorsioneze şi pentru realizarea cărora autorităţile au nevoie de timp", se arată într-un comunicat al FMI.

Guvernul Viktor Orban, care a preluat puterea în Ungaria la sfârşitul lunii mai, a afirmat că vizează prelungirea actualului acord de finanţare cu FMI până la sfârşitul anului, urmând ca pentru 2011 şi 2012 să apeleze la o facilitate de finanţare preventivă, care să fie folosită doar în caz de necesitate. Ungaria vrea să reia negocierile, a afirmat ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy. Şeful misiunii de evaluare a FMI la Budapesta, Christoph Rosenberg, a semnalat că Fondul vrea mai mult referitor la bugetul pe anul următor. Oficialul FMI a afirmat într-un interviu că Fondul nu a discutat cu Executivul ungar o nouă facilitate de finanţare pentru 2011 şi 2012. „Cunoaştem declaraţiile făcute în public, dar la întâlnirile noastre nu am abordat acest subiect deoarece trebuia, evident, să depăşim întâi problemele privind politicile, iar acestea nu au fost rezolvate'', a spus el. UE a publicat un comunicat separat anunţând că încheierea evaluării a trebuit amânată, iar noi negocieri ar urma să aibă loc la o dată ulterioară.

„Ungaria a revenit la o evoluţie economică pozitivă şi are acum unul dintre cele mai mici deficite din UE. Consider binevenit angajamentul autorităţilor privind ţinta de deficit pe 2010. Totuşi, corecţia deficitului excesiv până anul următor va necesita măsuri dure, mai ales în privinţa cheltuielilor'', a spus comisarul pentru Economie şi Afaceri Monetare, Olli Rehn.

Ungaria are nevoie de acordul cu FMI şi UE ca plasă de siguranţă pentru a menţine încrederea investitorilor de la care se împrumută. Ţara rămâne vulnerabilă din cauza datoriei publice mari, echivalentă cu 80% din PIB, şi a dependenţei ridicate de finanţare externă. „Dacă nu există această asigurare din partea creditorilor internaţionali, suntem loviţi unde ne doare cel mai tare. Cu siguranţă este de aşteptat o depreciere a forintului. O depreciere a cotaţiei cu 10 forinţi în raport cu euro este foarte pauzibilă şi nimeni nu ştie cât de nervoasă va fi reacţia pieţelor'', a afirmat Zsolt Kondrat, analist la MKB Bank. Forintul se tranzacţiona vineri la aproximativ 282 de forinţi pentru un euro. Agenţia
Reuters aminteşte că şi România a trebuit să adopte măsuri dure de austeritate luna trecută pentru a obţine o nouă tranşă din acordul de împrumut cu FMI şi pentru a reasigura investitorii. România are în derulare un acord stand-by în valoare de 20 miliarde euro cu FMI, UE şi alţi creditori internaţionali, la fel ca Ungaria.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one