Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Doua explozii la metroul din Moscova

29 martie 2010

Cel putin 38 de persoane au murit luni dimineata, in Moscova, in urma a doua explozii ce au avut loc la doua statii de metrou.

Prima explozie a avut loc la statia de metrou Lubianka din centrul Moscovei si au fost ucise 26 de persoane. Sediul central al Serviciul Federal de Securitate, fostul KGB, este situat deasupra gurii de metrou.

La fata locului s-au deplasat echipe de interventie, insa accesul lor a fost ingreunat de faptul ca deflagratiile au avut loc la o ora de varf, cand traficul este la cote maxime in Capitala rusa.

Potrivit BBC, cea de-a doua explozie a avut loc la 40 de minute dupa prima deflagratie. Aceasta a avut loc in statia de metrou Parcul Culturii, langa strada Podbelskogo. 12 persoane au murit, a declarat Viktor Biryukov, seful Biroului de Informare si Relatii Publice Departamentul de politie.

Alte 10 persoane au fost ranite, dupa cum a anuntat Ministerul pentru Situatii de Urgenta, informeaza Reuters. Incidentul a avut loc la o ora de varf, cand mii de persoane se aflau in metrou.

11:10 Ria Novosti relateaza ca zeci de moscoviti s-au prezentat la medic cu caderi nervoase si atacuri de cord, dupa exploziile de la metrou. Acestia ar fi fost martori ai deflagratiilor.

10:35 Serviciul rus de informatii FSB a confirmat ca autorii ambelor atacuri sunt doua femei-kamikaze, anunta Ria Novosti. Comitetul de investigatii a confirmat ca cel putin 35 de persoane au murit si alte 33 au fost ranite. In plus, cele doua dispozitive explozive au fost detonate la inaltimea de 100-120 de centimetri, deci la nivelul pieptului. Sursa din politie a mai explicat ca majoritatea victimelor sunt tineri.

10:30 Ministrul situatiilor de urgenta, Sergei Shoigu, l-a informat pe presedintele Dmitri Medvedev cu privire la atentatele din Capitala.

10:25 Politia moscovita opereaza in conditii de urgenta, informeaza Ria Novosti. "Dupa cele doua explozii politia a intarit controalele in metroul din Moscova, in gari si alte locuri aglomerate, iar identificarea personala s-a inasprit", a spus seful administratiei afacerilor interne, Viktor Biriukov.

10:20 CNN anunta ca un website asociat cu separatistii ceceni a revendicat atacurile.

10:00 - Premierul rus Vladimir Putin, care tocmai a ajuns in orasul siberian Krasnoiarsk, a fost informat de incidentele din metroul moscovit, informeaza Focus. Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Dmitri Peskov, Putin "este in prezent informat in legatura cu masurile care se iau pentru ajutorarea victimelor si stabilirea cauzelor exploziilor".

09:30 - Potrivit unei informatii aparute pe Twitter, primarul Moscovei a anuntat ca prima explozie a fost provocata de o femeie intr-un atac sinucigas.

09:20 - Kommersant anunta ca ar fi fost vorba despre dispozitive de 2 kilograme de TNT. De asemenea, anchetatorii spun ca ar fi fost vorba despre atentate sinucigase, insa potrivit unor rapoarte preliminare, bombele ar fi putut fi activate si prin telefon mobil.

08:50 - Life News anunta o a treia explozie la metrou in Rusia, insa mai multi utilizatori ai serviciului Twitter spun ca aceasta informatie nu este adevarata. De asemenea, nici autoritatile, nici presa rusa nu au confirmat deocamdata cea de-a treia explozie.

08.05 - Un corespondent al Ria Novosti a declarat ca peste tot in jur era fum si ca oamenii erau evacuati.

07.40 - Un purtator de cuvant al ministerului a anuntat ca in prima explozie 15 oameni au murit in tren, iar 11 pe platforma. Explozia a avut loc in cel de-al doilea vagon al trenului. Autoritatile banuiesc ca este vorba despre un atac terorist, anunta Reuters.

Gandurile tuturor s-au indreptat imediat spre separatistii ceceni, care nu ar fi la primul atac sangeros indreptat impotriva rusilor.

O femeie-kamikaze a omorat noua persoane in august 2004, ranind alte 51 de persoane, cand a detonat o bomba in afara unei statii de metrou din Moscova. Ultimul atac terorist la metroul din Moscova a avut loc in februarie 2004, cand 41 de persoane au murit intr-un atentat sinucigas.

Un atac sinucigas din 2003 este responsabil pentru 15 morti la un concert tot in Moscova. Teroristii ceceni au omorat sute de persoane in atacul din 2004 impotriva unei scoli din Beslan si sunt banuiti ca ar fi doborat doua avioane rusesti in acelasi an, intr-un atac soldat cu 89 de morti.

Cecenia este o republica din sud-vestul Rusiei, situata in regiunea Muntilor Caucaz. Cecenii lupta de mult pentru independenta fata de Rusia.

Populatia cecena, intre 600.000 si 800.000 de suflete, este compusa in principal din musulmani sunniti si crestini ortodocsi.

sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one