Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dmitri Medvedev: Rusia trebuie să fie pregătită pentru un nou conflict mondial

7 mai 2010

Un conflict de amploarea celui de-al II-lea Război Mondial încă este posibil, iar Rusia trebuie să fie pregătită, prin păstrarea posibilităţilor strategice, afirmă preşedintele rus, Dmitri Medvedev, într-un interviu acordat publicaţiei Izvestia, relatează pagina online a agenţiei RIA Novosti, consultată de Mediafax.


"Din nefericire, un asemenea conflict este posibil, din cauza existenţei unor ţări diferite, cu interese diferite. Există o cantitate imensă de arme pe planetă, iar unii consideră că războiul este o modalitate de soluţionare a problemelor politice. Trebuie să fim pregătiţi", subliniază preşedintele Rusiei, apreciind că armamentul nuclear strategic este "un mijloc eficient pentru protejarea intereselor naţionale".

"Trebuie să perfecţionăm sistemul de apărare şi să ne înţelegem cu principalii partaneri, ceea ce am şi făcut semnând cu americanii un nou tratat START", precizează Medvedev la 65 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste.

În acelaşi interviu, Medvedev a subliniat că nu trebuie să existe termen de prescriere pentru crimele comise de nazişti, aceştia având responsabilitate indiferent de vârstă. "Poate că sunt eu prea sever, dar aceste crime nu au termen de prescriere, iar cei care le-au comis trebuie să poarte responsabilitatea indiferent de vârstă", subliniază preşedintele rus.

De altfel, Medvedev a subliniat că totalitarismul sovietic a afectat economia ţării, provocând întârzieri care într-un final al condus la destrămarea URSS. "Uniunea Sovietică a atins obiectivul principal, anume învingerea unui inamic foarte puternic, întrunirea condiţiilor pentru dezvoltarea liberă a Europei, dar a făcut aceste lucruri cu preţul unor sacrificii colosale", afirmă Medvedev, apreciind că URSS nu a profitat deplin de perioada postbelică în domeniul dezvoltării economice.

"URSS a rămas o societate de tip totalitar, care bloca dezvoltarea a numeroase procese economice şi oprima oameni", continuă Medvedev.

Şeful statului rus apreciază că majoritatea arhivelor militare sovietice din cel de-al II-lea Război Mondial ar trebui deschise.

"Cred că trebuie să creăm un sistem de arhive militare care să permită cetăţenilor ruşi şi străinilor să aibă acces la documente declasificate", precizează Medvedev.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one